Laatste nieuws

Onderweg naar Tilburg.

  • 2-9-2016

Vanavond 95 klokduiven en 2 vrachtduiven ingekorfd voor de tweede natourvlucht van dit jaar vanaf Tilburg, 183 kilometer in rechte lijn naar Donkerbroek. De oorspronkelijke planning was Weert maar vanwege verwachte weersomstandigheden leek het IBW en ZIMOA het verstandiger om westelijker uit te wijken.

En als dat maar geen verkeerde beslissing is........begrijpelijk dat gekoerst wordt op de adviezen want anders hoef je ze ook niet in te winnen maar het zou mij zo waar niet verbazen als het morgen precies andersom is. Ben zeer benieuwd hoe het gaat uitpakken.

De beide aangewezen duiven zijn dit keer twee meisjes te weten de NL15-714 Marit en de NL15-527. Twee bijzonder fijne beestjes die ook weten wat kopvliegen is. Hopelijk gaan ze dat morgen ook voor ons doen.

Van de 95 ingekorfde klokduiven 37 late jongen. Ze hebben bij ons een chipring om gekregen ook al weten we op voorhand bijna al dat ze 1 op 4 niet in de uitslag zullen voorkomen. Ze ruien namelijk behoorlijk.

In de club totaal 654 duiven ingekorfd waarvan 417 klokduiven.

Laten we hopen dat er morgen goede weersomstandigheden zijn om te kunnen lossen.

Op de foto hieronder is Dolf de duiven aan het overhandigen aan de inkorvers. Zoals de regels voorschrijven tenminste een meter verwijdert van de inkorftafel.

Terug