Laatste nieuws

Bizar, oude tijden gaan herleven in Donkerbroek

  • 1-9-2016

Wat een gedoe vanavond met het inkorven! Daar waar je hoopt alles keurig en netjes en vooral rustig in te kunnen korven loopt het zowaar op een hoop extra (denk) werk uit! Natuurlijk (zeer waarschijnlijk) wel dankzij eigen schuld maar toch.

Wat gebeurde er. We korven onze duiven in, totaal 50 stuks, welke uiteraard allemaal over de inkorfantenne gaan en ook in de display verschijnen. Vanaf de display van de klok wordt gelijktijdig de mandenlijst ingevuld zodat er een dubbele controle is van ringnummer duif met klok en mandenlijst. Wat schetst onze verbazing bij het uitprinten van de inkorfstaat, geen 50 maar 47 duiven op de lijst. Ik had uiteraard aan één blik genoeg om vast te stellen welke drie duiven ontbraken. Onze drie bovenste van de lijst. De NL16-529, NL16-660 en de NL16-674.

Ja en dan is er niet veel tijd meer over om te bedenken hoe te handelen. De electronische klok was reeds uitgeprint dus over de inkorfantenne konden ze niet meer. Goede raad is duur, clubgenoot Willem Wittebol is ZLU vlieger dus die moest nog een goedgekeurde handklok hebben. Gelukkig was Willem van de partij dus kon hij gelijk gevraagd worden. Uiteraard wilde hij de helpende hand bieden door de klok op te halen en voor ons te stellen. Vervolgens een papieren inkorfstaat opgezocht van onder het stof en ook nog eens drie gummiringen.

Daarna alle duiven uit de mand en de drie bewuste duiven voorzien van een gummiring! Wat een toestand maar gelukkig tijdig gesignaleerd en nog hersteld. De enige "schade" die er in ieder geval geleden wordt is dat de drie beoogde aangewezen duiven nu de onderste drie van de lijst zijn geworden. Het is bijzonder jammer maar het is niet meer terug te draaien.

Dat betekent dus tevens een paar nieuwe aangewezen duiven, en dat zijn nu niet bepaald onze "ster" vliegers maar wie weet. Van onze 50 ingekorfde duiven voor de nationale derby vanaf Morlincourt (444 km.) zijn nu de NL16-498 en de NL16-488 de twee duiven die de lijst aanvoeren.

Overigens stonden de jonge heren en dames er uitstekend op. Voor wat het waard is natuurlijk. Duiven op eitjes, duiven op jonkies, duiven op drijven, duiven die elkaar net aardig beginnen te vinden en duiven die stiekum de kat uit de boom kijken. Van alles wat waarbij we hopen dat er enkele zijn die de juiste motivatie te pakken hebben.

Overigens waar we bijzonder blij mee zijn en ook wel een beetje trots, we hadden vanavond 9 inkorvende leden die gezamenlijk goed waren voor 182 duiven. Ik probeer toch zoveel mogelijk telkens weer aan te geven dat liefhebbers niet te snel moeten afhaken. Hierbij mij zeer goed realiserend dat ik "makkelijk'' praten heb met zo'n arsenaal duiven achter de hand bij ons op de hokken. Maar toch door in te korven krijg je betere duiven en daar draait wel heel erg veel om in onze mooie hobby.

Morgen Weert inkorven en dan hopelijk zaterdag allemaal weer vlug terug!

Terug