Laatste nieuws

Morlincourt en Weert op het programma

  • 31-8-2016

De laatste dag van augustus zit er al bijna weer op. De week tevens door de midden en dat betekent dat we al weer langzaam richting inkorven gaan.

Het zijn hoogtij dagen hier in Donkerbroek. Daar waar bij velen langzaam het "kaarsje" uitgaat krijgt het hier meestal een enorme boost met de laatste vluchten. Waarom? Das simpel, we vinden de natour zeker geen vervelende vluchten, in tegendeel zelfs het zijn voor ons vaak hele mooie vluchten.

De mooie aankomsten, de kopprijzen, eigenlijk geen verliezen en eigenlijk ook normale vluchten maken dat we de laatste vluchten van het jaar bijzonder fijn vinden. En natuurlijk zijn we dan ook wel weer blij dat daarna het seizoen ten einde is en de duiven met de rui kunnen gaan aanvangen.

De jonge duiven mogen, na een week uitstel, zoals het nu lijkt alsnog de reis naar Morlincourt gaan maken. We zijn benieuwd hoe onze duiven hun zullen houden op die vlucht. Vorige week vonden we zeker dat we ze top hadden en eigenlijk is dat beeld niet of nauwelijk gewijzigd. Maar of dat ook iets moois gaat opleveren moeten we nog maar gaan afwachten natuurlijk. Daar komt bij dat als het een topuitslag moet gaan worden ook de windrichting mede bepalend zal gaan worden. En het kon wel weer eens een "poepjes" wind gaan worden en dan is er maar weinig van te zeggen. Wat zou het toch mooi zijn dat ze eens een mooie kopwind te verwerken kregen maar dat zal er wel niet in zitten. Hoe dan ook, laten we hopen dat het een mooie vlucht wordt waarbij we 's avonds onze toekomst weer in de hokken hebben zitten.

Waar onze vereniging  De Griffioen nog wel voor strijdt is de Friesland Cup. Een aardigheidje dat sinds een paar jaar in het leven is geroepen. Het is leuk maar ook niet meer dan dat, mede ook al weer ingegeven dat deze vorm van competitie wordt bestreden met de windrichting. Het is en blijft een bijzonder iets in onze sport maar het is nu eenmaal zo, altijd weer die wind. Of hij waait veel te hard, of hij komt uit de verkeerde hoek, of....vul maar in!

Terug