Laatste nieuws

De eerste natour vlucht vanaf Gennep

  • 26-8-2016

De eerste natourvlucht is al weer aan de beurt. Voor ons vaak hele mooie vluchten waar we toch ook ieder jaar wel weer naar uitkijken. Zal wel te maken hebben met het feit dat het veelal mooie "lopen" zijn zonder al te veel verliezen maar zal ook wel te maken hebben met het feit dat het einde van het seizoen dan al weer in zicht is.

We hebben vanavond maar liefst 154 duiven afgegeven aan de inkorvers. Hiervan 2 vrachtduiven omdat één niet over de antenne is geweest en omdat één geen chipring om heeft. Het is niet iets waar we trots op zijn trouwens, het aantal duiven in de strijd is natuurlijk vele malen te hoog. Zoals alles heeft ook dit toch wel een oorzaak. Het uitstellen van de laatste jonge duivenvlucht naar volgende week is de grootste boosdoener. Om de jonge duiven in het ritme te houden hebben we ze toch maar ingekorfd voor deze natour vlucht. Betekent dus al een plus van 56 duiven. Daarnaast hebben we nog eens 40 late jongen welke ook de baan op moeten.

Overigens stond de kolonie er bijzonder goed op. Dit zal op de meeste hokken het geval zijn mede vanwege het mooie weer.

De beide aangewezen zijn de gebroeders Bachelor en Evert Jan. Twee nestmaten geboren in 2014 te weten de NL14-309  Bachelor en de NL14-310  Evert Jan beiden uit zoon Michelle van Hans & Evert Jan Eijerkamp keer zuster Titania uit Mr. Branco.

In de vereniging totaal 694 duiven ingekorfd waarvan 210 voor de vracht meegaan en dus niet in aanmerking komen voor een klassering op de uitslag.

Zoals wij het hebben ingeschat verwachten we morgen een mooie vlotte vlucht. De wind zal ons niet gaan helpen om in groot verband een mooie score neer te zetten dit keer maar het kan ook niet altijd feest zijn. We hebben in ieder geval goede hoop op een beter verloop dan de afgelopen weken met de jonge duiven.

Hopelijk morgen allemaal weer vlug terug!

Terug