Laatste nieuws

Mark Rutte kan zo door gaan met lintjes uitreiken.

  • 24-8-2016

Minister President Mark Rutte had vandaag de mooie taak om onze olympische medaille winnaars te eren met een lintje van de Koning. Hij had vandaag in één ruk door kunnen gaan door ook het NPO bestuur deze versierselen op te spelden wat mij betreft.

Een uitstekend besluit om deze week de nationale vlucht vanuit Morlincourt uit te stellen naar volgende week. Even alle emotie uitschakelen en denken aan het welzijn van onze jonge duiven denk ik dan.

Ook wij hadden niets liever dan een vlucht gehad. Ze staan er ongelooflijk goed op, ze trainen als groten (ook vandaag in de hitte), ze vreten als leeuwen (ook vandaag in de hitte) en luisteren als de besten. Kortom ze waren er voor meer dan 100% klaar voor en dat wordt nu abrupt afgebroken.

Maar laat ons toch maar een beetje realistisch blijven en nuchter blijven nadenken. De genomen beslissing is wat ons betreft de enige juiste.

Kunnen duiven dan niet tegen de hitte? Ja natuurlijk wel, zeer zeker wel zelfs, kunnen duiven dan niet vliegen met een oost of noord oosten wind. Ja natuurlijk wel, heel goed zelfs! Maar denk dat we het wel in de combinatie moeten zien met meedere factoren. De weersomslag is te plotseling en te kort geweest. Mens en dier zijn er zeker nog niet aan gewend. Dat geldt voor de temperatuur en ook voor de wind. Dit heeft ervaring in het verleden ook al vaak genoeg geleerd waarbij zelfs de westkant van onze afdeling te veel duiven verspeelden om maar niet te spreken van de oostkant.

Wat we ook niet moeten vergeten is dat rond de helft van alle jonge duiven die nog in competitie zijn al het nodige achter de kiezen hebben, velen daarvan hebben al enkele fondvluchten mogen vliegen kijkend naar het aantal vlieguren. Dit geldt uiteraard niet voor alle duiven en ook niet voor iedere liefhebber maar bij velen moet hier sprake van zijn als ik alle berichtgevingen omtrent verloop van de vluchten mag geloven althans.

Ja en dan de buitenwacht. De politiek en de dierenbescherming. Kan een heel verhaal wegschrijven en hun het ongelijk misschien zelfs wel bewijzen maar het heeft geen zin. Het is de nieuwe realiteit waar we rekening mee moeten houden.

Kortom een weekje geduld voor de herkansing. Jammer, maar begrijpelijk en zeker niet onterecht.

Terug