Laatste nieuws

Op naar Quiévrain

  • 18-8-2016

Donderdagavond 56 strijders ingekorfd voor de voorlaatste jonge duivenvlucht van dit jaar. Op het programma staat dit keer het Belgische Quiévrain, voor onze duiven een te vliegen afstand van rond de 339 kilometer als ze tenminste een beetje de rechte lijn naar Donkerbroek aanhouden.

De twee lijstaanvoerders zijn een broertje en een zusje. Twee nestliggers dus en tevens stapelverliefd op elkaar. In duivenland moet dat kunnen zullen we maar zeggen. Het betreft de NL16-1040695 en de NL16-1040696 zoals gezegd broer en zus welke komen uit onze Chicago Silver x Dolce 08 een doffer van Jan Ganzeveld keer een duivin van Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Onze junioren hebben ons afgelopen zaterdag vanaf Tongeren blij verrast en eigenlijk hebben ze dat afgelopen week wederom gedaan door een zestal uitstekende trainingen te verrichten. Voor wat het allemaal waard is.....

In de club door negen inkorvende leden 200 klokduiven ingekorfd. Hopelijk treffen we komende zaterdag normale omstandigheden zodat we een vlotte vlucht mogen krijgen.

Ik zou zeggen zaterdag allemaal vlug terug!

Terug