Laatste nieuws

Lossing om 10.30 uur. 1e & 2e NPO Tongeren!

  • 13-8-2016

Dat het een dubbeltje op zijn kant zou worden hadden we gisteren reeds begrepen via de diverse berichtgevingen. Echter als we de berichtgeving van onze lossingscommissie lezen dan is er nog zeker hoop. Laten we inderdaad hopen dat ze er rond de klok van 9 of 10 uur uit kunnen.

Hier in Donkerbroek nu rond de klok van 8 uur is het behoorlijk bewolkt waarbij de zon wel een poging doet om er doorheen te prikken. Het wil alleen nog niet zo goed lukken, de foto bij dit stukje tekst laat dat enigszins zien.

De duiven zijn inmiddels gelost om 10.30 uur en hadden een snel vertrek. Klokken ergens tussen 12.55 uur en 13.25 uur moet toch zeker kunnen met deze zuid westen wind.

Vanuit de westhoek, we hebben het met zijn drieën niet eens goed gezien, melden zich plotseling twee duiven. Een tweetal kleine rondjes waarna ze op het hok vallen. De één pakt de verkeerde spoetnik (zonder aankomst antenne) en de andere gelijk op de juiste plank en wordt geconstateerd om 13.15 uur hetgeen een snelheid van 1.526,1 meter per minuut betekent. Nummer twee volgt een 20 tellen later.

De eerst geklokte duif is de NL16-660  "Antje" uit Pyrope x Little Branca (oftewel lijn Euro en Stefaan Lambrechts beiden via Eijerkamp x dochter Mr. Branco). De tweede duif is de NL16-529 uit twee rechtstreekse van Comb. Kroesen uit Klazienaveen met eveneens veel Heremans bloed alsmede een vleugje Van Loon bloed in de aderen, zij is een kleindochter van Broer Bolt van de mannen uit Klazienaveen.

Het verdere verloop is zeker niet extreem snel hier, ze vallen wel gestaag door. Aan de meldlijst van Blauw Band Balk te zien lijken we op een mooie 1e & 2e NPO af te stevenen. Het zou fantastisch zijn!

Het is een super resultaat geworden als het gaat om de kopduiven! In de vereniging tegen 219 duiven werd het: 1,2,5,19,24,25,26,28 enzovoort met totaal 19 van de 55 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Zoals het er nu naar uitziet is het tevens een 1e & 2e NPO afdeling Friesland '96 geworden tegen 12.699 medestrijders. Uiteraard zijn we hier super trots op!

Uitslag Tongeren afdeling Friesland '96

Uitslag Tongeren Samenspel E1 afdeling Friesland '96

Uitslag Tongeren district 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Tongeren rayon Frisia Oost

Uitslag Tongeren P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug