Laatste nieuws

Ditjes en datjes

  • 8-8-2016

Gelukkig konden we afgelopen weekend voor het eerst spreken van een redelijk verlopen vlucht. Althans als we kijken naar hoe ze afkwamen en binnen wat voor tijdsbestek ze weer terug waren. Hier ontbreekt er overigens nog één en dat was nu juist een duivin welke we bijzonder graag weer hadden gezien maar goed daar wordt uiteraard geen rekening mee gehouden.

Afgelopen zaterdag de oude duiven weer gekoppeld voor de natour. De mooiste vluchten van het hele jaar denk ik wel eens. Veelal redelijk goed weer, veelal zeer vlotte vluchten, veelal geen verliezen, veelal niet de hele dag in de duiven vanwege het vlotte verloop en veelal "massale" aankomsten en daar begint het duivenhart nog wel eens sneller van te kloppen hier. Bam bam bam, of tegenwoordig piep piep piep, ik kan het geluid niet vaak genoeg horen!

Vanavond rond de klok van 19.00 uur de taartjongen voor het eerst afgericht. Afstand rond de drie kilometer. Het is maar goed dat we dit een aantal keren gaan doen want als ik ze de aanhangwagen niet had uitgejaagd had ik nog staan te kijken op de weg in Makkinga.........Maar goed les één hebben ze gehad en ze zijn weer op appèl.

Vandaag heeft Dolf het kweekhok met de hoge drukreiniger schoon gespoten. De complete inventaris naar buiten en alles gereinigd met als slotstuk de broedschalen nog even schoongespoten. Een hele klus maar wel veel eer van zijn werk.

En dan onze jongen. Vanmorgen behoorlijk goed gevlogen. Niet super maar dat hoeft wat ons betreft op de maandag ook nog niet. Toch op het einde nog weer een paar die afhaken en het tempo niet kunnen bijbenen. De mest van hok één ook niet 100% super dus dat wordt even in de gaten houden. Overigens vanavond ook al weer niets van te zien dus lijkt wel mee te vallen. Vanavond hok één uit voorzorg maar niet laten trainen, een beetje extra rust. Hok twee heeft vanavond wel zijn tweede training afgelegd en dat ging prima. Overigens hebben de junioren een enorme eetlust, of hadden we ze in een paar dagen geen korrel voer gegeven.

Hier zullen de geslachten overigens zeker niet gescheiden gaan worden zoals het nu lijkt. De koppel heeft het bijzonder goed naar de zin momenteel. Enkele verliefde stelletjes en mogelijk straks een nestje waarbij we veel aandacht aan sfeer en gezelligheid in het hok zullen besteden. Ze moeten het naar hun zin hebben en dan komen de resultaten vanzelf.

Terug