Laatste nieuws

Vol verwachting klopt ons hart, gelost om 11.30 uur

  • 6-8-2016

Vol verwachting klopt ons hart, zo zou je het bijna wel kunnen noemen. Vanmorgen vroeg, bij het opstaan was toch het eerste een blik door het slaapkamerraam naar buiten. Zou het mooi helder zijn, zou het zonnetje schijnen of...... Nou het was niet helder, het zonnetje probeerde er al wel goed doorheen te komen.

Inmiddels is bekend dat we nog even geduld moeten doen. Nader bericht rond 10.30 uur zo valt er te lezen op de lossingspagina van onze afdeling.

Laten we hopen dat ze er rond de klok van 11.00 uur uit kunnen. We moeten er per slot van rekening ook geen vroege lossing van maken want anders raken onze jongen nog uit het ritme!

Ze zijn er inmiddels uit! Gelost om 11.30 uur bij een WZW wind. Verwachte aankomsttijd tussen 13.25 uur en 13.50 uur.

Aanzienlijk later dan verwacht kwam vanuit de goede hoek een koppeltje duiven richting de hokken gevlogen. Ons gefluit levert geen duif van ons op maar binnen 5 tellen er na meldt zich, eveneens uit de goede hoek, toch plots een jong. Ondanks dat ze afgelopen week ontzettend veel drang hadden om naar binnen te komen, daar was nu helaas niets van terug te zien. Meerdere rondjes later valt ze op de plank om op 13.55 uur geklokt te worden hetgeen een snelheid van 1.377,8 mpm betekent. Het is de NL16-1040518 kleindochter Björn en Tommie van Henk Scheffel welke als eerste aftikt.

Het verdere verloop is niet extreem snel en wat opvalt is dat vrijwel alle duiven hoog uit het noorden terug komen.

De overwinning gaat naar Meindert de Jong, van harte Meindert goed gedaan na een weekje rust voor de duiven. Zoals het nu lijkt is onze notering goed voor het zilver.

De uitslag tegen 227 medestrijders in de vereniging is als volgt geworden: 2,5,8,9,11,14,15 enzovoort met totaal 19 van de 60 duiven in de uitslag 1 op 4 gerekend.

Met deze verenigingsuitslag zijn we zeer content, vooral als we ook in ogenschouw nemen dat we nogal wat herintreders hadden ingekorfd.

Teleurstellend is de uitslag in groter verband. We hadden gehoopt en ook gedacht vandaag in "onze" hoek beter voor de dag te kunnen komen in afdelingsverband. Deze gedachte was gerelateerd aan de ligging van de lossingsplaats in relatie tot de zuidwesten en later westen wind. Helaas zat dat er niet in ook is de uitslag in het samenspel nog zeer acceptabel.

Uitslag Weert afdeling Friesland '96

Uitslag Weert Samenspel E1

Uitslag Weert District 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Weert rayon Frisia Oost

Uitslag Weert P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug