Laatste nieuws

Beetje dom!

  • 1-8-2016

Koningin Maxima kon het destijds mooi verwoorden, Alex was een beetje dom! Nou ik zou willen zeggen dat wij duivenliefhebbers (althans een deel daarvan) een beetje veel dom zijn!

Wat ik allemaal voorbij zie komen op social media liegt er niet om. Daar lusten de honden geen brood van zullen we maar zeggen. Het slaat ook totaal nergens op en kan ook absoluut niet door de beugel. De LC krijgt me daar toch een partij van lexum ongelooflijk.

Dit is ongehoord en kan absoluut niet door de beugel! Ik schreef het reeds meerdere keren op deze site handen af van onze vrijwilligers en zo hoort het zeker te zijn.

Of we het altijd eens zijn met de beslissingen dan? Nee hoor, wij zouden ook wel graag eens andere beslissingen zien maar om dan gelijk de hele meute neer te sabelen is ongehoord. Ik heb er geen woorden voor. Ben zelf beslist niet het braafste jongetje van de klas in dit soort zaken maar er zijn wel grenzen, daar komt bij dat ik als geen ander weet hoe het is om een club duivenmensen te mogen dienen. Als oud afdelingsbestuurder ooit ook een paar keer met de dood bedreigd, ach het hoort er bij......NIET DUS !!!

Er is niets zo gemakkelijk als thuis vanaf de bank de kritiek de wereld in te gooien. Maar ga er maar eens aanstaan om een verantwoorde lossing mogelijk te maken. Als het weer top is en de omstandigheden verder goed zijn is er niets eenvoudiger dan lossingsverantwoordelijke te zijn. Maar o wee als het even niet meezit dan is het absoluut geen feestje. Bedenk maar eens......de één wil los weer of geen weer, de ander wil overstaan, nog een ander zegt rijden naar dichterbij, dan die liefhebber die zegt breng ze maar naar de lokalen, dan die groep die zegt naar het westen er mee of die andere groep die roept naar het oosten, dan de mensen die schreeuwen om een totale lossing en toch vooral maar geen groepslossing. Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Wat we zelf het liefste zouden willen? Niet zo moeilijk een vroege lossing vanuit zuid lijn en liever geen groepslossing. Maar lieve koekjes worden veelal niet gebakken helaas. We zijn ons in ieder geval terdege bewust van de goedwillendheid van onze vrijwilligers in de LC en in het bestuur van de afdeling.

Dat we met zijn allen moeten openstaan en vooral ook moeten nadenken over aanpassingen lijkt mij zeer verstandig. Een veel gehoorde kreet is om volgend jaar toch maar weer later te beginnen. Het is een optie die nogmaals het proberen waard is, moeten we niet direct denken dat er dan geen duiven meer verspeeld worden maar wellicht zijn die vele malen beperkter. We hebben in ieder geval 2015 als succesvol ervaren zo wordt er vaak geroepen althans. In dat geval moeten we dat zeker weer een kans geven.

Maar laten we afspreken..........handen af van de LC..........kritiek mag maar hou het keurig en netjes. Als het echt anders moet dan zijn de vergaderingen in de wintermaanden daar de aangewezen plaats voor. We hebben inmiddels de ervaring dat ons afdelingsbestuur zeer zeker bereid is wijzigingen door te voeren.

Sorry, ik moest het even kwijt!

Terug