Laatste nieuws

Dat ziet er niet goed uit voor vandaag, toch nog los in Nijkerk om 14.15 uur

  • 30-7-2016

Wat toch jammer dat je midden in de zomer geen fatsoenlijke vluchten kunt hebben. Zoals we gisteravond al een beetje zagen aankomen lijkt waarheid te gaan worden. Het wordt een lastig verhaal om vandaag de jonge duiven te kunnen lossen.

Ook voor morgen zijn de vooruitzichten niet bijster goed. Kortom een enorm lastige puzzel voor de LC. Of.........misschien juist ook wel niet, het is maar net van welke kant je één en ander bekijkt.

Een lossing voor 12.00 uur zit er niet in zo is inmiddels gecommuniceerd. We wachten maar rustig af.

Even een leuk tussendoortje nu we toch nog steeds moeten wachten op de lossingen.

Kreeg zojuist nog een berichtje van iemand die vroeg zich af waarom wij hier in Donkerbroek altijd zo weinig jonge duiven verspelen en dat veel anderen juist heel veel verspelen of zelfs de hokken bijna leeg hebben. Daar kan ik heel kort over zijn, als ik het wist zou ik het direct delen maar ik weet het niet. Ook voor ons geldt wel dat het ene jaar weer beter is dan het andere maar veel verliezen doen we er inderdaad niet (nooit zelfs). Het zit zeker niet in de verzorging want die is goed maar wel standaard zonder poes pas.

Kreeg in bijna dezelfde minuut een mailtje van iemand uit de omgeving Den Bosch, ik ken de persoon niet, die gaf aan dit jaar bijzonder veel hinder te hebben van stralingen. Persoonlijk wel te verstaan, hij blijkt geen duivenliefhebber meer te zijn vanwege andere omstandigheden maar volgt de hobby nog op de voet. Het klopt inderaad dat we dit jaar veel extra stralings hinder hebben. Het is ook vaak de reden dat duiven minder presteren. Daar zijn wel een paar bijzonder mooie voorbeelden van te noemen, hokken die weken achter elkaar niet de top kunnen halen en na ingegrepen te hebben binnen twee weken weer top draaien. Het blijven bijzondere fenomenen maar het zou zo maar kunnen dat het invloed heeft op onze jonge duiven en de verliezen. Het is ook heel goed denkbaar dat we daar volgend jaar minder hinder van zullen ondervinden. En dat zou weer met de atmosfeer te maken moeten hebben als we de deskundigen (?) geloven mogen. Dezelfde man gaf aan dat ook het plaatsen van zonnepanelen in de omgeving van je hok een vervelende wending kan geven aan de resultaten van de duiven. En inderdaad dat hebben we zelf onlangs ook kunnen lezen in Het Parool. Een uitgebreid artikel ging hierover en had als strekking om bij Schiphol nu extra zonnepanelen te plaatsen om zodoende de vogels op afstand te houden van de vliegtuigen.

Kortom er is veel gaande en het is allemaal niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Ondertussen blijven we rustig wachten, hopelijk gaan ze er straks nog uit en als het niet verantwoord is dan mooi in de Camion richting club!

De duiven worden gelost in Nijkerk om 14.15 uur. Toch nog een vlucht vandaag! Het wordt een groepslossing hetgeen wel jammer is maar ook wel weer goed te begrijpen is overigens.

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 15.20 uur en 15.40 uur.

Waar hij vandaan kwam geen idee, maar plots, iets later dan verwacht, draaide er een jong boven het hok. Dat draaien had hij beter niet kunnen doen maar na een aantal ronden werd de landing ingezet en kon de bevrijdende piep van het electronisch constateersysteem klinken om 15.38 uur hetgeen een snelheid van 1.258,7 mpm betekent. Voor deze notering is de NL16-674 verantwoordelijk hij komt uit zoon Heracles x dochter Euro van Hans & Evert Jan Eijerkamp, een zuivere Heremans duif dus.

Toch wel verassend zo'n mooie tijdduif in onze hoek. Dat was nu niet bepaald verwacht en des te mooier is het. Het verloop is redelijk maar niet extreem snel.

De overwinning gaat naar J. & S. Timmermans. Van harte gefeliciteerd, naast het goud tevens het zilver!

De uitslag in de vereniging tegen 206 duiven is uiteindelijk als volgt geworden: 3,4,5,12,18,21,22,25,26 enzovoort met totaal 20 van de 59 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Geen spetterende uitslag, niet super tevreden maar ook niet ontevreden. We doen het er mee zullen we maar zeggen. We zijn in ieder geval blij vandaag een vlucht gehad te hebben.

Uitslag Nijkerk samenspel E1 afdeling Friesland '96

Uitslag Nijkerk district 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Nijkerk rayon Frisia Oost

Uitslag Nijkerk P.V. de Griffioen

Terug