Laatste nieuws

Op reis naar Weert

  • 29-7-2016

Vanavond 59 jongen op reis gestuurd naar het Limburgse Weert, afstand voor onze duiven als ze de rechte lijn nemen naar Donkerbroek bijna 201 kilometer. We hebben nog een 13-tal jongen thuis laten zitten, deze mogen een weekje extra bijkomen van de inspanningen van vorige week.

In de vereniging slechts 206 puntenduiven en nog eens 54 vrachtduiven ingekorfd. Bedroevend weinig eigenlijk maar het is niet anders.

De beide duiven die de lijst aanvoeren zijn de NL16-466 en de NL16-475 een spannentje dat het bijzonder goed met elkaar heeft. Hopelijk brengen ze voor ons de aangewezen punten binnen.

Overigens zijn we zeer benieuwd of we ook daadwerkelijk in Weert zullen lossen. We zijn er wel blij mee maar begrijpen het niet helemaal meer. Immers er wordt nogal een westelijke tot zuidwesten wind verwacht en dan lossen in Limburg? Nogmaals we zijn er content mee maar de gedachtelijn zoals we die menen te ontdekken bij het kiezen van de lossingsplaatsen in de afgelopen weken is er voor ons nu een beetje uit.

Laten we in ieder geval hopen dat we een mooie vlucht krijgen en dat het de LC niet al te moeilijk gemaakt wordt.

 

Terug