Laatste nieuws

Na dag uitstel Issoudun gelost om 7.30 uur, prachtig en onverwacht resultaat

  • 24-7-2016

Vanmorgen om 7.30 uur heeft het startsein geklonken voor de laatste dagfondvlucht van dit seizoen. 740 harde kilometers dienen er verslonden te worden door onze gevleugelde vrienden en vriendinnen.

Het is behoorlijk warm maar de west, noordwesten wind en zelfs zuid westen wind is hun gunstig gezind.

Hopelijk dat we vanavond een duif op tijd thuis krijgen en niet hoeven door te klokken op de maandagmorgen. Het zal er om spannen. Snelheid van de eerste duiven schatten we op rond de 1.100 mpm. Kan maar zo een stuk sneller maar ook een stuk langzamer. Klokken tussen 18.00 uur en 19.00 uur moet tot de mogelheden behoren.

Geniet van de aankomsten!

 

Aanzienlijk eerder dan aanvankelijk gedacht kwamen de duiven uiteindelijk huiswaarts. Om 17.20 uur scheerde onze jaarling doffer NL15-702 Zoon Chicago Silver x Macho Woman samen met een jong over het huis om vervolgens bij de duivinnen op de plank te vallen. Gelukkig daarna rechtstreeks naar zijn hok maar niet geklokt. Snel het hok in om alsnog de bevrijdende piep van het electronisch constateersystemen te laten klinken. En ook al hebben we het nodige meegemaakt in 40 jaar duivensport, deze piep klonk als muziek in de oren. De constatering was om 17.20 uur hetgeen een gemiddelde snelheid van rond de 1.253 mpm betekent.

Het betekent de tweede duif in de club achter onze plaatsgenoot Sip Doller. Sip van harte gefeliciteerd met deze puike prestatie!

Het verdere verloop is zonder meer goed te noemen, gestaag vallen de duiven door hetgeen uiteindelijk resulteert in de volgende uitslag in de vereniging tegen 67 duiven:

2,4,5,8,16 oftewel totaal exact de helft van de ingezette duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend. Met dit resultaat wisten we tevens het hokkampioenschap dagfond in de wacht te slepen.

Kortom een prachtig slot met voor ons een onverwacht mooi resultaat, misschien wel een klein beetje geholpen door de matige west zuid westen wind maar goed die wind was er ook voor de concurrentie per slot van rekening.

Uitslag Issoudun afdeling Friesland '96

Uitslag Issoudun samenspel E afdeling Friesland '96

Uitslag Issoudun district 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Issoudun rayon Frisia Oost

Uitslag Issoudun P.V. de Griffioen

Terug