Laatste nieuws

Uitermate moeizaam verlopen jonge duivenvlucht vanaf Tilburg.

  • 23-7-2016

Het is grijs en grauw als we naar buiten kijken. Stil en dood weer zo zou je het ook kunnen omschrijven. Totaal geen duivenweer nog. Dit kan gelukkig nog duizend keer ten goede veranderen maar helaas is het niet een start van de dag waarop je hoopt.

Wat gaan we vandaag allemaal beleven, of gaan we helemaal geen vlucht krijgen en wordt het zondag. Het zou allemaal wel een beetje passen in de malaise van de afgelopen weken.

Onze jonge duiven staan niet in Boxtel maar in Tilburg. Op zich niets mis mee, het zal ook wel niet anders kunnen, maar wat jammer dat we dat via via moeten vernemen en dat het niet breed gecommuniceerd is. Maar ook dat zal een oorzaak hebben dus maar niet te lang bij stil blijven staan.

Laten we hopen dat het weer gaat opknappen en dat we vandaag een paar fijne vluchten zullen krijgen. Makkelijk krijgen de duiven het niet in ieder geval.

De oude duiven zijn uitgesteld naar zondag. Altijd jammer maar het zal zeker niet gekund hebben want anders was er wel gelost.

De jonge duiven worden gelost om 13.15 uur in Tilburg. Het is zeker geen (jonge) duivenweer en dan ook nog eens een gezamenlijke lossing. Zal pittig worden en er zullen ook vacatures gaan ontstaan vandaag, of het allemaal verantwoord is is nog maar de vraag maar laten we hopen op een mooie vlucht. Verwachte aankomst tussen 15.45 uur en 16.00 uur. Kijkend naar de meldingen van de afdeling 10 dan zouden ze toch een kleine 10 minuten eerder moeten komen, ik verwacht het niet direct maar we gaan er rekening mee houden.

Geniet van de aankomsten ook al zullen die vandaag niet heel mooi zijn denk ik vanwege de desoriëntatie van de jonge duiven. (zie de zwaluwen toch eens vliegen....)

Hoog vanuit de goede hoek kwam onze NL16-532 (kleindochter Ecoboost en Bjorn van Henk Scheffel) aangesnelt. Met hoge snelheid nog een paar rondjes om het huis om vervolgens vlot geklokt te worden om 15.55 uur hetgeen een snelheid van 1.140,8 mpm betekent.

Het vervolg is uitermate slecht. Lang wachten voordat de negen prijsduiven in de klok zitten. Ook daarna is het lang wachten en al snel wordt duidelijk dat het verloop niet normaal is.

In de club gaat de overwinning naar Meindert de Jong, van harte proficiat hiermee!

Uitslag in de club tegen 335 duiven: 3,4,13,14,22,29,31 enzovoort met totaal 20 van de 81 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Uitslag Tilburg afdeling Friesland '96

Uitslag Tilburg samenspel E1 afdeling Friesland '96

Uitslag Tilburg district 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Tilburg rayon Frisia Oost

Uitslag Tilburg P.V. de Griffioen

 

Terug