Laatste nieuws

Derde opdracht voor de jonge duiven, Tilburg op het menu

  • 22-7-2016

Vanavond de jonge duiven al weer voor de derde keer op pad gestuurd voor een officiële vlucht. Vanwege de weersomstandigheden van de afgelopen weken werken we nog steeds met een aangepast programma. Voor morgen is bedacht om naar Tilburg te gaan, afstand tot onze hokken rond de 183 kilometer.

We hebben er 81 in de mand gestoken zoals de Belgen dat zo mooi zeggen. Een 7-tal jongen hebben we thuis gelaten om reden dat ze later thuis zijn geraakt, of gewond zijn. Van vorige week overigens nog 2 stuks onderweg, dat is dus uiteindelijk reuze meegevallen.

De twee duiven die we boven aan de lijst hebben gezet zijn de NL16-466 en de NL16-475 een koppeltje die het bijzonder goed met elkaar hebben. Hopelijk worden we beloond.

De duiven voelden goed aan en stonden er ook mooi op. Er is deze week rustig aan gedaan met de training. We hebben ze niet eerder dan dinsdag weer voor een uurtje laten trainen en dit herhaald op de woensdag en donderdag. Dus ze hebben de afgelopen week "slechts" 3 vlieguren gemaakt. We menen er goed aan te doen en het is dan ook een bewuste keuze.

In de vereniging totaal 335 klokduiven en nog eens 125 vrachtduiven ingekorfd. Laten we hopen dat de weergoden eens willen meewerken zodat we een normale vlucht mogen beleven.

Terug