Laatste nieuws

Op reis gestuurd om 740 kilometer terug te vliegen!

  • 21-7-2016

Vanavond tien duiven ingekorfd voor de laatste dagfondlvlucht van dit seizoen vanaf Issoudun, af te leggen afstand maar liefst 740 kilometer tot Donkerbroek.

Drie doffers en zeven duivinnen gaan voor ons proberen zo snel als mogelijk de thuisreis af te leggen. Het zal voor de duiven een bijzonder pittige opdracht worden. Aan de voorbereiding heeft het niet gelegen in ieder geval. We hebben aan alles gedacht volgens ons. Juiste training, juiste voeding, juiste planning, gezondheidscheck op de woensdagavond voor inkorving kortom daar kan het niet aan liggen.

Toch zullen ze van zeer goede huize moeten komen om de afstand op een snelle wijze te overbruggen. Het zal pittig worden waarbij er op het scherp van de snede zal worden gestreden. Ruim elf uren vliegen moeten we op voorhand rekening mee houden. Als het meevalt kan er gemakkelijk een dik half uur af, gaat het tegenvallen dan kan er met gemak een dik half uur bij komen of zelfs nog meer.

Kortom een hele kluif en het voelt voor ons helaas ook wel een beetje als de dood of de gladiolen. Daarmee bedoelen we overigens niet of we onze gevleugelde vrienden en vriendinnen weer terug zullen zien, daar zitten we niet over in maar we doelen daarbij wel op de tijdigheid er van. Kortom het beloofd een spannende wedstrijd dag te worden.

Onze beide bovenste van de lijst, oftewel de aangewezen duiven, zijn de NL12-543 Bonte Dirk en de NL14-310 Evert Jan. Twee doffers die het volste vertrouwen hebben.

In de club slechts 2,5 mandje vol met duiven oftewel 67 duiven door 9 liefhebbers ingekorfd.

Terug