Laatste nieuws

Twee topuitslagen in lastig weekend.

  • 17-7-2016

Ondanks het donkere zeer zwaar bewolkte weer, waar maar geen glimp van de zon doorheen wenste te prikken en ondanks het lange wachten op een lossing en ondanks het feit dat de jonge duiven van Boxtel naar het volledig oostelijk gelegen Deventer moesten kunnen we in Donkerbroek terug zien op een paar zeer fijne resultaten.

En natuurlijk zijn we geholpen door het feit dat ze in Deventer los gingen en er een behoorlijk west zuid westen wind stond maar toch, je moet ze wel even pakken hè!

Als eerste kwamen de jonge duiven. Ze kwamen zeker in het beging behoorlijk goed, bijzonder was wel dat ze met kleine tussenpozen kwamen maar dan wel telkens een stuk of vijft tot tien gelijktijdig. Zo ook onze eersten. Twee rondjes en met zijn allen rap naar binnen.

We zaten nog middenin de nakomers van Deventer en plots vallen daar twee oude doffers tussen van Laon. Twee jaarlingen zorgden voor twee mooie vroege noteringen in de afdeling. Opvallend hier dat we maar liefst ruim 20 minuten moesten wachten op nummer 3.

Per saldo twee vluchten waarbij we op beide kopprijzen in groot verband pakken. Altijd leuk! Oordeelt u hieronder.

Laon, 418 kilometer 4e en 5e tegen 7.338 duiven in afdeling Friesland '96.

Deventer, 86 kilometer 2e, 3e, 4e, 5e, 6e, 11e, 17e enzovoort tegen 5.260 duiven in district 3 van de afdeling Friesland '96.

En hoe lijkt het met de achterblijvers? Van Laon alles netjes thuis, van Deventer helaas nog 4 van de 88 onderweg.

Fantastisch om te melden is ook dat we dit weekend wederom twee zeer fraaie referenties in ontvangst mochten nemen. Verderop deze week maken we hier melding van. We zijn er bijzonder content mee en vooral de kwaliteit van de referenties, waarbij het om echte kopprijzen gaat, doet ons bijzonder goed.

Terug