Laatste nieuws

Rouwdag in Frankrijk, jonge duiven naar Boxtel gestuurd.

  • 15-7-2016

Schreef ik gisteren nog triomfantelijk dat we op de nationale feestdag van Frankrijk (14 juli) de duiven voor Laon hadden ingekorfd, hoe anders zou het enkele uren later zijn. Een dwaze actie zorgde voor veel doden en verdriet in Nice.

Maar vandaag uiteraard toch onze jonge duiven ingekorfd voor hun tweede lesje van dit jaar. Op het menu staat morgen Boxtel, voor onze duiven 169 kilometer in rechte lijn naar Donkerbroek.

Voor ons zijn er 88 jongetjes en meisjes in de strijd. Enkele hebben we thuis gelaten omdat ze later zijn thuisgekomen. Daarnaast zijn er nog enkele onderweg van vorige week.

Onze beide aangewezen duiven zijn een koppeltje te weten de NL16-677 uit klz Dolce Vita x Titania en de NL16-671 uit Mr. Branco x New Cheri (dcht. Rossi x Kadootje). Ze konden het beiden zeer goed met elkaar vinden, laten we hopen dat het hun voldoende motiveert om tijdig naar huis te vliegen.

Overigens stond de jonge garde er puik op. Uitstekend van gewicht, zijde zacht en strak in het pak. Of het ons iets extra's gaat brengen zullen we morgen weten. Laten we in ieder geval hopen dat er morgen gelost kan worden, het kon waarachtig nog wel eens lastig worden. Het weer verandert zowaar per uur.

In de club slechts 327 jonge duiven ingekorfd en nog eens 70 oude duiven welke voor de vracht mee mogen.

Terug