Laatste nieuws

Beestachtig

  • 13-7-2016

Ongelooflijk wat een training hebben de doffers vanavond op de "mat" gelegd! Het lijkt wel of ze gewoon weer van voren af aan beginnen. De eerste vier weken van het seizoen ging het er ook al zo overdreven aan toe.

Wat een passie, wat een snelheid, wat een capriolen halen de heren uit boven Donkerbroek. Of we daar zo blij mee moeten zijn weet ik overigens niet. Abnormaal vind ik het wel, ze hebben immers de nodige vluchten met onregelmatig verloop en veel regen achter de rug. Je zou dus zeggen dat het gekke er wel wat vanaf is. Maar goed we zullen zien of het komende zaterdag van enige toegevoegde waarde is, het is nog maar de vraag....

Omdat de duivinnen bij ons altijd al matig trainen en dit seizoen ook onder de maat presteren als het om de kopduiven gaat hebben we die vanavond maar lekker laten zitten. Een training minder kan voor de dames geen kwaad.

Donderdagavond inkorven voor de laatste midfondvlucht vanaf Laon, afstand rond de 418 kilometer. We zullen de meeste gaan spelen zoals het nu lijkt. Een enkeling die afgelopen zaterdag laat thuis is gekomen zal gespaard worden.

De jonge duiven doen het prima. Ze trainen goed, luisteren netjes, eten goed en staan er strak op. Enkele duiven die na zondag zijn thuisgekomen zullen we niet spelen de overige gaan zoals het nu lijkt allemaal de mand in. Zullen een kleine 90 worden is de verwachting.

Dan de veertig taartjongen. Hoe jong ze ook zijn, niet verduisterd, trainen als groten. Die maken kilometers en trekken tijden weg. Wonderlijk eigenlijk maar wel leuk om te aanschouwen.

Terug