Laatste nieuws

Chateauroux los om 7.00 uur, Vuren los 9.30 uur.

  • 9-7-2016

Wat een prachtige start van de dag! Het zonnetje schijnt al uitbundig en de duiven in Chateauroux zijn reeds gelost. Overigens bijzonder weinig berichtgeving tot nog toe te vinden over andere lossingen. We zullen dus wat dat betreft nog even geduld moeten doen.

Wat de snelheden gaan worden vandaag, lastig in te schatten. Geen idee hoe de wind onderweg zich manifisteert. Voor Chateauroux ga ik toch uit van snelheden van ruim 1.400 mpm.

Klokken tussen 15.30 uur en 16.30 uur moet toch lukken lijkt mij.

Ook Vuren is er uit! Om 9.30 uur heeft het startsein geklonken in Vuren. De eerste vuurdoop vanaf Vuren dus. De verwachte aankomsttijd ergens tussen 11.00 uur en 11.15 uur.

Prachtig wat kwamen ze mooi met zijn twaalven aan. Vanuit de goede hoek tussen de hoogspanning draden door kregen we een koppeltje in het zicht. Vreemd genoeg geen enkele aanstalten maken waaruit bleek dat ze bij ons hoorden. Echter het vele gefluit deed hun van gedachten veranderen en na een rondje werden de eersten geklokt. Het zullen een stuk of 7 jongen geweest zijn met daarbij een stuk of 5 ouden.

De kloktijd is 11.07 uur, verantwoordelijk voor de eerste "piep" van de klok was de NL16-662 uit zoon Dolce Gabbana van Pieter Veenstra x Dochter Ché van Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Het vervolg was goed, ze vielen rap achter elkaar. Helaas nu rond 13.30 uur nog wel 35 stuks onderweg en dat is te veel.

De overwinning is voor Harm van Dijk, prachtig dat het nu ook met de jonge duiven een keer lukt op zijn hokken, in deze winnende duif nog een klein vleugje Mr. Branco bloed overigens. Van harte gefeliciteerd hiermee!

Geniet vanmiddag nog van de aankomsten van Chateauroux. Als we kijken naar buienradar dan mogen we nog wat vochtigheid verwachten vanmiddag.

Verschrikkelijk wat werd het een lange zit vandaag. Zo bijzonder mooi de aankomsten van de jonge duiven waren.......van de 6 thuisgeraakte duiven van Chateauroux er niet één zien aankomen terwijl we niet eens bij de hokken weg geweest zijn. Je keek naar links en ze vielen rechts, je keek naar het zuiden of ze vielen uit het noorden, je stond net even in het hok of hup daar was er één. Kortom waar hij vandaan kwam weten we niet maar plots was daar onze Evert Jan NL14-310 Nestbroer Bachelor welke geklokt werd om 16.43 uur hetgeen een snelheid van 1.305 mpm betekent. Vervolgens een uur en vijf minuten wachten op nummer twee, kortom een bijzonder slecht verloop. Uiteraard waren we bijzonder blij met onze eerste duif die in ieder geval de puntjes voor het kampioenschap veilig wist te stellen.

In de vereniging gaat de eerste plaats naar J. & S. Timmermans, van harte gefeliciteerd met deze mooie vroege duif!

Uitslagen in de vereniging:

Jonge duiven vanaf Vuren tegen 379 duiven: 2,3,4,5,6,7,8,13,14 enzovoort met totaal 33 van de 102 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Oude duiven vanaf Chateauroux tegen 107 duiven: 5, 21,23,27 totaal 4 van de 10 op de uitslag 1 op 4 gerekend

Uitslag Vuren District 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Vuren samenspel E1 afdeling Friesland '96

Uitslag Vuren rayon Frisia Oost

Uitslag Vuren P.V. de Griffioen

Uitslag Chateauroux afdeling Friesland '96

Uitslag Chateauroux Samenspel E afdeling Friesland '96

Uitslag Chateauroux rayon Frisia Oost

Uitslag Chateauroux P.V. de Griffioen

 

Terug