Laatste nieuws

Junioren voor het eerst ingekorfd voor officiële vlucht

  • 8-7-2016

Vanavond was het dan eindelijk zover. De junioren 2016 mogen vanaf morgen wekelijks laten zien wat ze in hun mars hebben. Vanavond hebben we maar liefst 102 jonge duiven ingekorfd voor de wedvlucht vanaf Vuren, afstand 153 kilometer voor onze duiven.

Nog nooit korfden we zoveel jonge duiven in. We hebben er ook niet meer gekweekt dan voorgaande jaren maar we hebben er wel meer overgehouden, tot nog toe althans.......laten we hopen dat dat morgenavond ook nog zo is.

Overigens zijn ze uitstekend geprepareerd om hun eerste klusje te klaren. Als kogeltjes zo rond zijn ze op pad gestuurd. Ruim voldoend reserves meegekregen, voor zo'n klein afstandje misschien wel te veel zelfs. Maar goed stel dat ze het wel lastig krijgen dan hebben ze in ieder geval voldoende reserves om de weg terug te vinden.

De beide aangewezen duiven zijn de NL16-492 en de NL16-461 een koppeltje die het samen wel aardig gezellig hebben zo is de afgelopen dagen gebleken.

In de vereniging slechts 379 duiven door 15 leden ingekorfd en dat is bijna een dieptepunt te noemen. Overigens zijn de oude duiven ook allemaal mee naar Vuren. Voor ons 36 duiven die een traningsvlucht hebben morgen. Het zou zo maar kunnen dat ze de jonge duiven wat ophouden maar we menen dat een extra training beter is dan een week stilstaan. Met de oude duiven er bij maakt het totaal aantal ingekorfde duiven in de vereniging 503 duiven.

Laten we hopen dat we morgen de duiven allemaal weer terug hebben zodat ze de vuurdoop goed hebben doorstaan.

Terug