Laatste nieuws

Op reis naar Chateauroux

  • 7-7-2016

Vijf krijgers en evenzoveel amazonen op reis gestuurd naar het in midden Frankrijk gelegen Chateauroux, afstand maar liefst 762 kilometer tot onze hokken in Donkerbroek.

Totaal dus tien stuks die mogen proberen de eer hoog te houden op deze langste vlucht van het jaar. Velen zien er naar uit, velen doen niet eens mee, voor ons een vlucht net zoals vrijwel alle andere vluchten ook al zullen de duiven wel erg goed moeten zijn om een topnotering te realiseren. Laten we hopen dat ze onderweg de goede keuzes maken en zodoende met een beetje hulp van de verwachte zuid westen wind richting Friesland knallen.

Bonte Dirk NL12-543 en Max NL14-129 voeren de inkorflijst van ons aan en mogen proberen de aangewezen punten binnen te halen.

We hebben er prima op gepast, er veel voor gedaan dus kunnen ons in ieder geval niets verwijten mocht het niet zo gaan als we ons voorstellen. Overigens zijn er duiven mee die twee weken rust gehad hebben en ook duiven die vorige week meegeweest zijn.

In de vereniging toch nog 107 duiven ingekorfd, een respectabel aantal derhalve.

De jonge duiven gaan niet naar Boxtel maar naar Vuren. Iets westelijker, iets dichterbij. Of het een juiste keuze is weet ik niet en zullen we komende zaterdag gaan ervaren. Ik kan er deze keer wel wat mee (is ook wel eens anders overigens). Hoop alleen wel dat de zuidwesten wind dan niet al te hard is want dan is dichterbij eerder nadelig dan voordelig waarschijnlijk. Laten we hopen op een normale vlucht.

Terug