Laatste nieuws

Extra training Chateauroux duiven

  • 6-7-2016

Vandaag tussen de middag een afspraak in Apeldoorn. Een perfekte gelegenheid om de duiven die morgenavond op reis worden gestuurd naar Chateauroux mee te nemen voor een extra trainingsvluchtje vanaf Zwolle. De afstand hemelsbreed bedraagt ruim 59 kilometer.

In Zwolle vijf doffers en zes duivinnen gelijktijdig gelost om 10.10 uur. Ze waren weer present in Donkerbroek om 10.54 uur alwaar Dolf ze weer verwelkomt heeft. Mooi vluchtje, niet zwaar, andere wind, geen regen. Kortom extra training.

De jonge duiven worden deze week niet weer afgericht. We willen ze graag in relatieve rust brengen naar de dag van inkorving. De training bij huis is goed waarbij ze regelmatig even wegtrekken en er behoorlijk snelheid op zit. Ze ogen uitermate gezond, eten goed, uitwerpselen zijn prima oftewel geen mankementen tot nog toe.

We zullen ze vrijdag allemaal inkorven voor de eerste klokvlucht vanaf Boxtel. We doen dit met veel vertrouwen en de verwachtingen zijn eigenlijk redelijk hoog gespannen. Of dat ook daadwerkelijk terecht is, de tijd zal het leren. Heel misschien staan we zaterdag met een verdrietig gezicht te wachten op onze jonkies. Laten we hopen van niet!

Terug