Laatste nieuws

Vroege lossing in Peronne om 6.45 uur

  • 2-7-2016

De duiven zijn reeds gelost om 6.45 uur in Peronne. Mooi op tijd zullen we maar zeggen. Helaas de toevoeging dat ze een matig vertrek hadden en dat is altijd jammer. Of het en zo ja hoe het invloed zal hebben op de aankomsten moeten we maar afwachten.

Hier in Donkerbroek is het inmiddels redelijk goed weer. Veel blauw maar ook veel donkere wolken. De foto bij dit stukje tekst is genomen om 7.00 uur vanmorgen en toont het beeld in de lucht aan.

 

Hoe laat mogen we ze verwachten? Is nog niet zo eenvoudig in te schatten. Wat is de invloed van het matige vertrek, zijn er nog (veel) buien onderweg?, gaat de wind nog aantrekken? Toch verwachten we en behoorlijk hoge snelheid ergens tussen de 1.500 en 1.600 meter er minuut. Klokken tussen 10.454 uur en 11.15 uur moet zeker tot de mogelijkheden behoren.

Vanuit de goede hoek komt onze jaarling weduwnaar NL15-1363553 (rechtstreeks Eijerkamp) aangestormd om geklokt te worden om 10.54 uur, snelheid 1.657 mpm. Vervolgens duurt het een paar minuten en vallen ze gestaag door. Super snel gaat het niet allemaal maar het stagneert ook niet echt. Kortom een mooie vlucht waarbij de kopduif in de vereniging naar Willem Dijkstra gaat, van harte met deze eerste plaats!

Om 13.15 uur nog 2 van de 28 onderweg. Inmiddels om 14.45 uur ook de laatste gearriveerd. Gelukkig alles weer terug.

De jonge duiven gelukkig niet mee gehad. Bij ons in de club nog veel te veel jongen onderweg en dat is bijzonder spijtig natuurlijk. Zit er ook een beetje in als je met deze stormachtige wind op het voeteneind van het rayon zit. Allemaal doorgewaaid naar.......zeg het maar.

Het is een nette uitslag geworden, zeker niet spectaculair maar we zijn er op dit moment zeker wel content mee. De duiven hebben het de afgelopen weken niet cadeau gekregen en dat moeten we hierbij wel in ogenschouw nemen.

Uitstlag in de vereniging tegen 154 duiven: 4,10,12,13,18,20 enz. Totaal 12 van de 28 in de prijzen één op vier gerekend.

Uitslag Peronne P.V. de Griffioen Oosterwolde

Uitslag Peronne afdeling Friesland '96

Uitslag Peronne Samenspel E afdeling Friesland '96

Uitslag Peronne rayon Frisia Oost

Terug