Laatste nieuws

Lossing om 7.30 uur, super slecht verloop

  • 25-6-2016

Het is geen Gien maar Chateaudun waar onze duiven staan. Altijd jammer dat het moet, maar als het niet anders kan is er weinig keus. Het is ook alleen maar geslaagd natuurlijk als daar wel gelost kan worden, zo niet dan is het allemaal voor niks geweest en al geen goeie zaak meer.

En of er gelost kan worden, het lijkt mij allemaal een bijzonder spannende aangelegenheid aan het worden. Een hele klus voor de verantwoordelijke mensen die het licht wel of niet op groen moeten zetten.

In Donkerbroek lijkt het weer mij niet optimaal op dit moment. Nou ja lijken misschien wel maar of het wel zo is, het voelt niet goed aan in ieder geval.

Maar misschien moeten we ook wat harder worden in het al of niet lossen, mogelijk is het één (van de wellicht meerdere) oorzaken van het feit dat we tegenwoordig zoveel jongen verliezen. We weten het niet.....

Overigens hier gisteravond besloten om niet in te korven voor de trainingsvlucht vanaf Deventer. De omstandigheden en het gejojo over de weersberichten staan ons niet aan. Kwijtspelen kunnen we per slot van rekening zelf wel en daar komt bij dat we niet het meeste op hebben met trainingsvluchten. Een ander argument is dat we ook volgende week weer kunnen inkorven voor een trainingsvlucht vanaf dezelfde losplaats Deventer.

Ook de thuisblijvende oude duiven krijgen een weekje rust. Hopelijk zal het hun goed doen, ze lijken er wel aan toe te zijn namelijk.

Ze zijn inmiddels gelost. Om 7.30 uur heeft het startsein geklonken, gelukkig is het geen lange puzzel geworden voor de LC. Laten we met zijn allen hopen op een mooie vlucht!

Het lijkt mij een typische "1.200 meter" vlucht te worden. Ik hou het eerst ruim aan klokken tussen 16.00 uur en 17.00 uur.

We hebben niet eens van de aankomsten kunnen genieten. Waar ze vandaan kwam geen idee maar plots zat daar onze NL14-319 (2e NPO Menen/Moeskroen en asduif dagfond 2015 uit Chicago Silver x Dochter Ché) op de klep en gaf het electronisch kloksysteem een luide piep. Kloktijd 17.33 uur hetgeen een snelheid van 1.076 mpm betekent. Bij controle van de "319" blijkt ze ook nog enkele verwondingen te hebben, op karakter thuisgeraakt zullen we maar zeggen.

Het verloop is zeer slecht bijna dramatisch zelfs. We moeten maar liefst twee uren wachten op nummer twee om vervolgens meer dan twee en een half uur te wachten op nummer drie.

In de vereniging gaat het goud en zilver naar Pieter de Vries. Van harte gefeliciteerd met deze mooie opsteker!

De foto bij dit stukje tekst laat eigenlijk het enige lichtpuntje van deze dag zien. Let wel deze is gemaakt om 21.01 uur en laat zien dat er sprake is van het breken van de bewolking.

Uitslag in de vereniging tegen 114 duiven: 6, 19 en dat is het voor vandaag.

update zondagmorgen: om 6.45 uur zitten er reeds vier te wachten. Twee uurtjes later gevolgd door nog eens twee stuks. Op dit moment nog één onderweg.

 

Terug