Laatste nieuws

Voorbereidingen voor Gien zo goed als klaar

  • 22-6-2016

Wat hadden we haar graag ingekorfd voor de derde dagfondvlucht van dit seizoen. Onze Gien naar Gien! Helaas het zal niet gebeuren want van afgelopen zaterdag nog één onderweg en laat dat nu juist Gien zijn. Hopelijk komt ze komend weekend nog terug maar de kans dat dit gebeurd lijkt wel uitermate klein.

Morgenavond inkorven voor Gien dus, afstand voor onze duiven 644 kilometer. Geen kleinigheid voor de atleten, een serieuze vlucht derhalve.

Voor ons zullen er tien stuks de mand in gaan. De koppel zal uit hoofdzakelijk duivinnen bestaan en mogelijk één of twee doffers. Een gewaagde exercitie voor ons, wetende dat de duivinnen het tot nog toe lelijk laten afweten als het om de kopprijzen gaat. Toch zullen we geen andere keuze maken en meerdere doffers inkorven.

Vrijdagavond zeer waarschijnlijk alle thuisblijvers naar Deventer. Dat lijkt voor de oude duiven een mooi trainingsvluchtje te worden. We zijn blij met de geboden mogelijkheid ook al zullen we hier ook zeer nadrukkelijk naar het weer kijken. Immers het is wel een vluchtje om des keizers baard!

Terug