Laatste nieuws

Gelost in Quiévrain om 13.30 uur, draak van een vlucht

  • 18-6-2016

Dat is nog eens opstaan! Wat een geweldig mooi weer (zie foto bij dit stukje tekst), in gedachten denk je dan alle duiven zijn al gelost. Helaas niets is minder waar, er is zelfs nog geen duif gelost. Informatie ontbreekt op dit moment ook nog dus is er even geen inschatting te maken wat er allemaal aan de hand is en of er inderdaad een vroege lossing mogelijk is.

We wachten het rustig af. Straks eerst een liefhebber uit Brabant ontvangen, de man heeft twee jonge duiven uit dochter Ché keer zoon Dolce Gabbana aangeschaft bij ons welke er vanaf kunnen. Hij zal mij straks mooi kunnen vertellen hoe het weer over Nederland is lijkt mij.

Inmiddels is er berichtgeving van de afdeling. Wordt het toch weer een hoofdpijn dossier vandaag?

Het lange wachten is beloond. De lossing is geweest om 13.30 uur bij een matige veranderlijke wind zuid west, west, noord west. Veel west in de wind derhalve en dat komt vandaag goed van pas. Het is even afwachten hoeveel buien er gaan vallen maar laten we uitgaan van een snelheid ergens tussen de 1.200 en de 1.275 mpm en meet een beetje goede wil kon het ook nog wel eens sneller gaan. Klokken tussen 17.50 uur en 18.10 uur is nu de gedachte.

Na een uurtje buiten te zijn geweest denk ik dat het aanmerkelijk sneller gaat ook. Klokken tussen 17.00 uur en 17.30 uur, daarmee hou ik het ruim aan waarbij mijn gedachte uitgaat naar rond de 1.500 mpm.

Waar hij nu precies vandaan kwam hebben we met drie man sterk op de tribune niet eens gezien maar plots was daar de jaarling doffer NL15-1200518 Zoon Spacemountain van Harm Vredeveld x kleinkind Precious Lady van Bert Berends. Verdwaasd als hij was viel hij op de klep waar hij vorig jaar als jong heeft gespeeld. Aangezien we onder alle kleppen een antenne hebben werd hij daar geklokt om 17.51 uur hetgeen een snelheid van 1.298,4 mpm betekent.

Over het vervolg willen we het liever niet hebben. 28 minuten wachten op nummer twee waarna het zeer gestaag doordruppeld.

Op de foto hieronder ziet u de "518" in zijn broedbak. Zijn rode neusdoppen verraden de vele regen die hij heeft moeten trotseren onderweg.

In de vereniging beginnen we tegen 327 duiven met: 2,15,16,17,27,28 enzovoort met totaal slechts 17 van de 45 ingekorfde duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Kortom een uitslag waar we uiteraard niet tevreden mee zijn. De slechtste tot nog toe zelfs. Hierbij wel opgemerkt dat de omstandigheden hier mede debet aan zijn geweest.

Gelukkig is ons zoals het nu lijkt in ieder geval een rampvlucht bespaard gebleven. Het "spookbeeld" blijft toch met enige regelmaat terugkomen en als zich dan een vlucht zoals vandaag aandient dan gaan de gedachten toch wel naar dat type vluchten uit. Helaas nog wel enkele duiven onderweg en hierbij zitten zeker niet de minsten. Dit laatste is wellicht kenmerkend voor het verloop van de vlucht. Laten we hopen dat ze morgen bij goed weer alsnog arriveren.

Maar hoe slecht een vlucht ook verloopt er zijn altijd winnaars. Voor onze club ging het goud naar Auke Klooster die tevens een hele puike serie weet neer te zetten. Auke van harte gefeliciteerd hiermee!

Uitslag Quiévrain afdeling Friesland '96

Uitslag Quiévrain Samenspel E

Uitslag Quiévrain rayon Frisia Oost

Uitslag Quiévrain P.V. de Griffioen

Terug