Laatste nieuws

Wederom richting Quiévrain

  • 17-6-2016

Nasa Boy NL14-145 en Gien NL13-785 voeren de 45-koppige deelnemerslijst van ons hok aan voor de midfondvlucht vanaf het zuid Belgische Quiévrain. Afstand voor onze atleten 339 kilometer naar Donkerbroek, in rechte lijn wel te verstaan.

De kudde stond er puik op was onze mening na het inkorven. Wat het waard zal zijn weten we morgen pas als de uitslag weer bekend is overigens. Wat dat betreft zijn we wel eens vaker op de koffie gekomen en kwamen de verwachtingen niet uit zoals die vooraf waren.

Van ons hok totaal 26 doffers en 19 duivinnen. Enkele duiven thuis gelaten, een viertal die niet aan onze kwaliteitscriteria konden voldoen en Bonte Dirk welke vrijaf krijgt om zich volgende week volledig te kunnen focussen op de dagfond vlucht vanuit het Franse Gien.

In de vereniging zijn door 14 liefhebbers totaal 331 duiven ingekorft waarvan er 4 stuks voor de vracht zijn meegegaan en dus niet voor classering in aanmerking zullen komen.

Morgen hopelijk fatsoenlijke weersomstandigheden met niet te veel buien zodat onze LC geen hoofdpijn gaat krijgen als gevolg van wel of niet kunnen lossen.

Hopelijk morgen allemaal vlug weer terug!

Terug