Laatste nieuws

Op richting Quiévrain

  • 15-6-2016

Niet alleen de week maar vandaag ook de maand juni al weer door de midden. Een maand die voor menig duivenliefhebber toch compleet anders uitgepakt heeft dan vooraf gehoopt en gedacht. Dit zowel voor de programmaspelers als voor de overnachtspelers. Het was de afgelopen paar weken zeker geen pretje om duivenmelker te zijn als het gaat om de wekelijkse vluchten.

Vluchten werden ingekort, afgelast, verplaatst noem maar op. Alles in belang van onze duiven. Soms pakte het geweldig uit, soms pakte het redelijk uit en soms pakte het buitengewoon slecht uit. Nogmaals niet altijd even fijn en de arme lossingsverantwoordelijken zullen er bijkans hoofdpijn van overgehouden hebben lijkt mij.

Komend weekend zal het ook geen ABC-tje worden al lijken de mogelijkheden wel aanwezig om een lossing te kunnen laten plaatsvinden.

Voor onze duiven staat wederom Quievrain op het programma. De afstand tot onze hokken is rond de 339 kilometer oftewel een normale midfondvlucht.

De duiven zelf doen het goed momenteel. We hebben natuurlijk afgelopen weekend zeer zuinig gespeeld waardoor er een hele grote groep fitte duiven thuis heeft gezeten. En dat is te merken ook. Veel praatjes, veel lol, goed en hard trainen, ontzettend goed eten. Kortom allemaal zaken die we eigenlijk wel graag zien. We hebben ze bewust rust gegeven en dus ook geen trainingsvluchtje voorgeschoteld. Iets wat we anders nog wel eens deden maar onze ervaring heeft ook geleerd dat het juist bijzonder goed kan uitpakken als duiven gewoon een keertje niet gespeeld worden maar het moeten doen met de dagelijkse training. Nogmaals een bewuste keus, er is over nagedacht, hoe het uitpakt we gaan het hopelijk zaterdag zien.

Als het enigszins kan zullen we morgen de jonge duiven voor de eerste keer een kort trainingsvluchtje geven. Het hangt puur van de weersomstandigheden af. Is het niet goed dan zullen we ook niet op pad gaan. Morgen weten we meer.

Terug