Laatste nieuws

Duiven om 8.00 uur gelost! Toch bijna een fondvlucht!

  • 11-6-2016

Vanmorgen vroeg al een reactie van onze afdelingsvoorzitter. Even wat nuancering aanbrengen ten aanzien van mijn stukje tekst van gisteren en dat is altijd goed en zeer welkom ook. Blijkt dat er donderdag nog informatie was vanuit het IBW dat er goede kansen gezien werden om zaterdag wel in (noord) Frankrijk te kunnen lossen. Een dag later is dat al weer volledig verleden tijd waardoor besloten is om naar Tongeren te rijden in plaats van Frankrijk. Nogmaals hulde voor dit besluit en maar weer eens duidelijk dat het een enorme puzzel is voor de verantwoordelijke mensen.

Wat gaat het vandaag worden? Geen idee eigenlijk of het allemaal een beetje soepel gaat verlopen qua lossingsmogelijkheden. Voorlopig nog even wachten in ieder geval. Laten we met zijn allen hopen op een mooi vluchtje zodat de focus weer richting de komende week kan.

Een prachtig mooie vroege lossing om 8.00 uur in Tongeren bij een matige oosten wind. Wat verwachten we vandaag van de snelheid? Zal ergens tussen de 1.225 en 1.275 mpm liggen lijkt mij. Klokken tussen 11.15 uur en 11.30 uur.

Geniet van de aankomsten!

Vanuit een koppeltje van een stuk of 20 fluit Henrie onze eerste duif. Beetje westelijk van ons hok komt daaruit hoog uit de lucht onze NL14-129 Max (zoon Ecoboost, twee keer dagfond kampioen in de vereniging x dochter Celine Cecile van Nico & Ivo van der Veen) richting hok gezeild. Na een paar rondjes gemaakt te hebben (vanwege de hoogte waar hij zat) viel hij in één beweging op de klep. De piep ging om 11.24 uur hetgeen een snelheid is van 1.233,9 mpm.

Het vervolg is als van een redelijk pittige dagfondvlucht. Maar liefst 15 minuten wachten op nummer twee waarna het beetje bij beetje doordruppeld.

In de vereniging blijken er gelukkig meerdere te zijn die hun snelle rakkers niet naar Frankrijk hebben gestuurd want onze Max kan zijn eerste overwinning bijschrijven, dit nadat hij er al twee keer eerder heel dicht bij had gezeten. We mogen gerust stellen dat we zelden zo blij zijn geweest met een overwinning, hoe klein hij ook maar wezen mag!

Kortom een verrassend en blij einde van een wat ons betreft hopeloze vlucht. Snel vergeten en op naar een "normale" vlucht! Gelukkig wel alles weer terug!

De uitslag in de vereniging tegen 87 concurrenten en zelf 7 stuks mee: 1,9,19. Totaal dus drie stuks op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Absoluut geen goede uitslag, maar zijn we blij met de uitslag? Nou en of! Hier hadden we afgelopen vrijdag een dikke vette handtekening voor willen zetten! Al met al is het wat ons betreft met een sisser afgelopen. Nogmaals het was beslist niet goed, maar met ons waren zeer velen niet goed dus zoeken we enig excuus in de omstandigheden maar ook in de keus die we donderdag hebben gemaakt bij het inzetten van onze duiven. En dan weg komen met een overwinning en ook nog eens een 9e met de eerste getekende, ach dan hebben we het nog wel eens veel beroerder gedaan.

Snel vergeten en op naar de volgende vlucht!

Uitslag Tongeren afdeling Friesland '96

Uitslag Tongeren Samenspel E

Uitslag Tongeren district 3

Uitslag Tongeren rayon Frisia Oost

Uitslag Tongeren P.V. de Griffioen

 

Terug