Laatste nieuws

Een beetje van streek en in de war

  • 10-6-2016

Al weer enkele mailtjes en appjes met de vraag wat vind je er van? Logisch want ze weten natuurlijk dat ik er wel degelijk wat van vind en dat ik die gedachte soms niet onder stoelen of banken steek. Maar goed we hebben een afspraak en dat is dat we ons rustig houden.

Neemt niet weg dat er wel iets te melden valt. Het besluit om niet naar Frankrijk te rijden is wat mij betreft uiterst positief. We dienen te handelen in het belang van de duiven en dan is de keus om naar Tongeren te rijden een hele correcte en wat mij betreft de enige juiste.

Ik ben wel van mening dat we een beetje in de war zijn met zijn allen. Hadden we dit besluit niet een dag eerder kunnen nemen was het eerste dat in mij op kwam toen de berichtgeving tot mij kwam. Ik heb het al wel eerder gemeld maar er is nu zeker sprake van competitievervalsing en dat is zo jammer. Hadden we donderdagmorgen besloten om naar Tongeren te rijden dan hadden we vrijdag avond kunnen inkorven en dan hadden we geen 5.500 duiven gehad in concours maar rond de 8.500 duiven. Ja hadden we, makkelijk te zeggen nu en dat realiseer ik mij ook terdege.

Plus het feit dat er nu nogal wat leden zijn die de duiven hebben thuisgehouden omdat het geen dagfondspelers zijn. Zij hadden dan ook een vlucht kunnen hebben voor de punten. Nu kan er nog ingekorfd worden voor een trainingsvlucht vanaf Deurne, om des keizers baard helaas.

Let wel, het is natuurlijk allemaal achteraf gepraat! Ik wil het graag allemaal begrijpen maar ik snap het niet en dat is mijn grote probleem. Immers dinsdagavond stond de berichtgeving van het IWB al online. We konden zelfs lezen dat er vergelijkbare weerstaferelen als met Pommerouel (5-5-2012) gaan ontstaan. Pommeroeul werd zelfs met naam en toenaam genoemd in het bericht van het IWB. Enkele afdelingen hebben maatregelen genomen en vroegtijdig actie ondernomen. Hadden we maar.......ja hadden we maar........we kunnen ook zeggen gegokt en mis gegokt.

Kortom blij met het besluit, bedroefd om de timing. Er over nagedacht is er zeker, misschien hadden we er langer over moeten doordenken. Het is niet anders, het schreeuwt wat mij betreft om veel meer landelijk beleid en visie.

Hopelijk morgenavond onze strijders weer terug op de hokken en dat is waar het om gaat. Ondanks dat we morgen wel eens een vervelende "draai" om de oren kunnen krijgen ten aanzien van ons eigen resultaat hulde aan de afdeling dat ze de vlucht hebben ingekort.

En laat één ding duidelijk zijn! Beter een vitessevlucht dan geen vlucht! Wij zijn blij dat onze duiven zeer waarschijnlijk grote ellende blijft bespaart. Wat dat betreft een vette pluim voor onze lossingsverantwoordelijken.

Terug