Laatste nieuws

The day after

  • 6-6-2016

Nou we hebben het weer overleeft maar wat heeft dat kleine "K" vluchtje van gisteren er in gehakt! Niet als het gaat om de verliezen want die zijn er niet of nauwelijks, althans bij ons nog één achterwege en het beeld is dat het bij de meeste liefhebbers aardig lijkt mee te vallen. Maar wel als het gaat om de fitheid van een aantal duiven.

De vroegkomers hebben geen centje pijn natuurlijk maar de duiven die zeg maar na 20.00 uur nog thuis zijn gekomen en eventueel vanmorgen hebben het niet eenvoudig gehad. In het hok is het te merken ook. De waterhuishouding van sommige duiven is niet pluis. Veel natte plekken, hetgeen betekent dat er veel "geplast" wordt. Het zal als het goed is morgen wel weer over zijn maar geeft wel aan dat het niet helemaal een makkie is geweest. Een echte kuitenbijter zoals we ook wel eens zeggen.

Onze New Prince, goed voor een eerste en een paar kopprijzen dit jaar, is er helaas wat minder aan toe. Zaterdagavond laat nog aangekomen, kon zo van de straat gepakt worden maar zit nu nog zo dood als een piertje. Veel drinken, heel veel drinken zelfs, niet vreten. Het duidt alleen maar op fout drinkwater gehad, mogelijk zeewater? Oftewel deze doffer heeft de man met de hamer in de ogen gekeken denk ik.

We zullen proberen met een beetje Belgasol en enkele P40 korrels hem weer op te lappen. Voorlopig even einde vliegcarriere in ieder geval.

En dan Limoges! Wat een loei van een vlucht! Heb de meldingen wat gevolgd en dan is één conclusie helder en dat is dat het een hele echte overnachtvlucht is geworden. Geen idee of de heren en dames overnachters dit allemaal leuk vinden maar deze vlucht liegt er niet om lijkt mij. Laten we overigens hopen dat de collega overnachtspelers het wel leuk vinden want anders is er een trieste duivendag bijgeschreven.

Trouwens alle hulde voor de winnaars. Dat zijn geen misselijke jongens, klasbakken moeten het zijn zelfs. Als eerste op de meldlijst in Friesland was daar de "praatjesmaker" uit Nijemirdum. Wederom een super prestatie op het hok van Sjaak Buwalda uit Nijemirdum. Naast geweldig leuke verhalen schrijven, die door velen met een glimlach van oor tot oor worden gelezen, een ongelooflijk goed duivenmelker. Chapeau Sjaak, deze zit in de pocket en pakken ze jou niet meer af.

Maar natuurlijk moet ik ook mijn beide clubgenoten Willem Wittebol en Anne van der Veer feliciteren. Ze eindigen als respectievelijk 2 en 3 in onze afdeling. Willem kennen we inmiddels al jaren als één van de beste overnachtspelers van Friesland en Anne is inmiddels enkele jaren bezig om een overnachthok op te bouwen. Het lijkt hem aardig te gaan lukken zo. Mannen gefeliciteerd met dit puike resultaat.

Maar weer poetsen voor komende donderdag inkorving!

Terug