Laatste nieuws

Wederom schijnt het zonnetje, wederom prachtige start van de dag. Duiven los om 13.40 uur

  • 5-6-2016

De dag start hier als ware het een kopie van gisteren. Prachtig zonnig weer, letterlijk en figuurlijk geen vuiltje aan de lucht zou je denken.

Maar helaas er komt niet veel goeds uit het zuiden dit keer. Mist en slecht zicht was gisteren aan de orde en blijkt ook vandaag ons parten te spelen. Hopelijk verandert dit snel want anders blijft er weinig ruimte over om verantwoord te kunnen lossen.

We lijken te gaan vertrouwen op de weerdeskundigen. Daar ben ik iets minder blij mee! Onze LC heeft ook zelf ruim voldoende kennis om één en ander te beoordelen en een goede duivenbeslissing te nemen volgens mij. Laten we hopen dat de weerkundigen eens een keer gelijk hebben.

U weet het hè, als je op zoek bent voor een baan voor het leven dan is er maar één oplossing en dat is weerman of vrouw worden. Ook al zit je er honderd keer per jaar naast, ontslagen wordt je nooit! Dit is natuurlijk flauwekul maar het geeft alleen maar aan dat het weer zich bijna niet laat voorspellen.

Het lange wachten is beloond! Toch nog een lossing op de zondagmiddag. Of we er blij mee zijn, geen idee nog. De omstandigheden lijken nog lang niet optimaal te zijn zo kregen we net door van een clubgenoot die onderweg was in Nederland. Maar goed we hebben niet te doen met jonge duiven maar met ervaren ingevlogen duiven en dat zal zeker helpen. We hadden zelf de hoop dat de beslissing om te gaan rijden vanmorgen rond 9.00 uur reeds genomen kon worden. Het is voor rayon Frisia een vlucht om des keizers baard, hij telt wel voor de afdeling en voor onze vereniging.

De lossing is geweest om 13.40 uur in Asse Zellik hetgeen voor onze duiven een afstand is van 273 kilometer in rechte lijn. De snelste duiven in de afdeling heb ik op ongeveer 1.275 mpm. Voor onze hoek zal het richting de 1.250 mpm gaan denk ik. Betekent dat we moeten klokken ergens tussen 17.15 uur en 17.30 uur.

De omstandigheden zijn toch anders dan we ingeschat hadden. De aankomsttijden kunnen met gemak een half uur later zijn dan in eerste instantie ingeschat. Klokken ergens tussen 17.30 uur en 17.45 uur ligt nu meer in de verwachting.

Geniet van de aankomsten!

 

Vanuit het noorden komt onze NL13-011 New Dennis aangevlogen om vervolgens met één draai om het hok op de antenne te vallen. Kloktijd 17.46 hetgeen een snelheid van 1.107 mpm betekent.  Het verdere verloop is heel pover, in vijf minuten onze prijsduiven met daarbij wel onze aangewezen.

Wat een draak van een vlucht is het geworden. De scherprechter heeft gesproken zo lijkt het wel. Nog veel te veel duiven achterwege bij het uitrekenen van de klokken om 20.00 uur vanavond.

In de vereniging tegen 314 starten we met : 2,3,9,12,13 enzovoort met totaal 18 van de 48 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Uitslag Asse Zellik afdeling Friesland '96

Uitslag Asse Zellik samenspel E afdeling Friesland '96

Uitslag Asse Zellik rayon Frisia Oost

Uitslag Asse Zellik P.V. de Griffioen

Terug