Laatste nieuws

Op reis naar Quiévrain

  • 3-6-2016

De wedstrijdbespreking was kort maar krachtig, slechts één opdracht en dat is de juni maand goed beginnen. Hoe? Maakt geen bal uit gewoon goed starten. Er werd zonder tegenstribbelen geknikt door de 48 kopjes dus gaan we er vanuit dat alles uit de kast gehaald wordt om er wat moois van te maken morgen.

Totaal 48 duiven zijn op reis gestuurd naar het Zuid Belgische Quievrain. De totaal 339 kilometer mogen ze morgen zo snel als mogelijk proberen af te leggen. Dit zal zeer waarschijnlijk onder warme omstandigheden en met de nodige kopwind moeten plaatsvinden. Geen eenvoudige opgave dus!

De beide aangewezen duiven bij ons zijn de NL14-145 Nasa Boy en de NL13-785 Gien. Een jongetje en een meisje dus. Hopelijk weten ze zich voorin te klasseren zodat de punten voor het aangewezen kampioenschap weer veilig gesteld worden.

De duiven stonden er trouwens uitstekend op. Er is goed getraind, goed gegeten, goed gerust kortom we kunnen er voor nu niet meer aan doen. We zullen morgen rustig afwachten wat het allemaal waard zal zijn.

In de vereniging totaal 320 duiven ingekorfd door 15 leden, hiervan 6 invliegduiven.

Hopelijk morgen ondanks de buien activiteit een vlucht en zijn ze vlug weer terug!

Na het inkorven samen met opa Dolf aan de bar, ook niet onbelangrijk!

Terug