Laatste nieuws

Al weer woensdag, overnachtspel ook op de wagen

  • 1-6-2016

Het gaan bijna in één adem door. We zijn al weer halverwege de week en beginnen al weer aan de inkorving van a.s. vrijdag te denken. Wederom Quiévrain op het programma, wederom dus 339 kilometer. Voor onze duiven een prima midfondvlucht. Kan mij goed voorstellen dat de kortste afstanden er liever wat meer kilometers bij zouden willen hebben.

De training van de duiven was vanavond goed te noemen. Met name de heren hadden er wel weer veel aardigheid aan. Overigens deden de dames er dit keer niet zo gek veel voor onder. Het zijn overigens diezelfde dames die al weer "schreeuwen" om ingekorfd te worden. Het is dat ze nu niet onderling kunnen paren omdat het hok is aangepast met rollers maar anders weet ik zeker dat we al de nodige verliefde paartjes zouden hebben. Vanavond was er zelfs sprake van lesbische sex op de valplank tijdens het binnenroepen.........

De jonge duiven nog steeds halve dagen los. 's Morgens de vliegploeg voor straks en 's middags de taartjongen waarvan we zo'n dertig stuks hebben lopen op dit moment. Na de laatste natour dan wel taartvluchten zal dit aantal wel gereduceerd zijn tot een stuk of twintig neem ik aan. Althans zo gaat het hier vrijwel ieder jaar.

Overigens wordt er enorm veel afgevlogen door de jonge duiven. Of ze ook daadwerkelijk langdurig wegtrekken weten we niet omdat we er niet bij blijven. Hiervan hebben we dus nog geen beeld. Over een paar weken als er weer regime op dient te komen dan zullen we daar wel een beeld van krijgen. Dat zal ook ongeveer het moment van opleren worden overigens.

Gisteren hebben de overnachters eindelijk weer kunnen inkorven voor de eerste overnachtvlucht. Volgens mij is het Limoges waar ze naar toe gaan. Ik heb de indruk dat de heren en dames overnachters er ook weer hard aan toe waren, kunnen ze zich weer concentereren op hun specialiteit en tevens worden de overige concoursen iets eerlijker doordat er geen overnachters meer worden gespeeld. Hopelijk krijgen ze een mooie start van hun seizoen.

Tot slot, vandaag bericht dat Martin Greven uit Brummen is overleden. Een bijzonder aardig en bovenal ongelooflijk goed duivenmelker is niet meer onder ons. Wat blijft het toch een kloten ziekte! We wensen Joke, de kinderen en natuurlijk ook Team Eijerkamp veel sterkte toe!

Terug