Laatste nieuws

Een super mooie vitesse vlucht, een lastige fond vlucht

  • 28-5-2016

Wat we al verwachten blijkt uit te komen. Grondmist verhinderd op dit moment een mooie vroege lossing. Wachten dus totdat de mist vertrokken is. Nu denk ik wel dat het enigszins mee gaat vallen omdat de mist grotendeels grondmist betreft. Boven in de lucht lijkt het bijzonder helder zelfs.

Het kon wel eens zo worden als we met zijn allen al dachten. Er is nog niet gelost en blijkbaar zit dat er het komende uur ook nog niet in. Gisteren was iedereen het er over eens dat er in Frankrijk al om 7.00 uur gelost zou moeten worden willen ze "veilig" thuis geraken. Die vroege lossing is dus niet mogelijk gebleken waardoor het nu een nog moeilijker verhaal gaat worden. Benieuwd welke wending dit gaat krijgen.

De duiven in Frankrijk, Nanteuil de Haudoui, zijn gelost om 9.05 bij een oost noord oosten wind. Het is eigenlijk aan de late kant maar het heeft natuurlijk niet eerder gekund. Ik heb werkelijk geen idee wat we van het verloop mogen verwachten. Veel verspreide onweersbuienzullen de uitslag vandaag ongetwijfeld gaan beïnvloeden.

Over de verwachte aankomsttijd durf ik niet veel zinnigs te zeggen. Ik zal het zeer ruim aanhouden vandaag. Klokken tussen 15.30 uur en 17.30 uur.

Ook Weert is er uit! Alles wat we verwacht hadden maar niet dat we vandaag twee vluchten zouden hebben. Of moeten we misschien zeggen alles wat we gehoopt hadden? Weert is gelost om 10.00 uur bij eveneens een matige oost noord oosten wind. Weert zal een stukje gemakkelijker gaan ook al begint het weer nu al vervelende trekjes te tonen. Veel onweerskoppen, grijs wolkendek, oosten wind, benauwde atmosfeer ach ja precies ingrediënten die we graag zien maar dan tegenovergesteld!

Verwachte aankomsttijd van de duiven van Weert tussen 12.15 uur en 12.45 uur.

Vanuit de westkant komt hoog onze Nasa Boy (1e getekende) aangesneld om vrijwel gelijktijdig vergezeld te worden van twee hokgenoten. Het is de NL14-145 Nasa Boy (Lano x Celine Cecile van Nico & Ivo van der Veen en Mr. Branco x Fijne Jackpot) welke als eerste de piep van de klok laat horen om 12.37 uur hetgeen voor deze duif een snelheid van 1.270,5 mpm betekent. De volgende twee volgen binnen zes seconden.

Het verdere verloop is prima, in rap tempo volgen de duiven elkaar op en binnen een dik uur zijn alle 36 weer thuis.

In de vereniging zal het een één, twee, drietje worden. We zijn er uiteraard enorm blij mee.

Van boven de hoogspanningsleiding, dus uit de goede hoek, komt hoog onze Bonte Dirk NL12-543  (Silver Boy x dcht. Mr. Branco) aangestormd om vervolgens met erg veel doel op de plank te landen. Kloktijd 16.33 uur wat goed is voor een snelheid van 1.104 mpm. Een minuutje later gevolgd door Alyonne NL15-491. Vervolgens is het bijzonder traag met in een goed half uur 8 van de 17 in de klok.

In de vereniging twee prachtige uitslagen waar we behoorlijk tevreden mee zijn. De vitesse vlucht is wat ons betreft super en de fondvlucht is goed, waarbij we van de fondvlucht eigenlijk iets meer verwacht hadden.

Weert tegen 279 concurrenten: 1,2,3,6,7,8,9,15,16,19 enzovoort met totaal precies 50% prijs 1 op 4 gerekend.

Nanteuil le Haudoui tegen 162 concurrenten: 4,5,11,12,15 enzovoort met 8 van de 17 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Uitslag Nanteuil le Haudouin afdeling Friesland '96

Uitslag Nanteuil le Haudouin samenspel E

Uitslag Nanteuil le Haudouin district 3

Uitslag Nanteuil le Haudouin rayon Frisia Oost

Uitslag Nanteuil le Haudouin P.V. de Griffioen

 

Uitslag Weert afdeling Friesland '96

Uitslag Weert samenspel E1

Uitslag Weert district 3

Uitslag Weert rayon Frisia Oost

Uitslag Weert P.V. de Griffioen

Terug