Laatste nieuws

Vroege lossing om 7.50 uur, supersnel verloop

  • 21-5-2016

Een gesloten wolkendek hier rond de klok van 7.30 uur. Wel helder en fris weer met een toenemende wind die nu nog hoofdzakelijk zuid is. Elders zit er een klein beetje west bij in en zelfs op enkele plaatsen een beetje oost.

De LC is mooi op tijd met haar informatie. Dat is bijzonder prettig overigens. Niet eens zo zeer voor de postduivenliefhebbers zelf maar ook voor alle andere zaken die er voor sommigen onder ons op een zaterdag gepland staan. Denk hierbij aan activiteiten waar de kinderen bij betrokken zijn zoals sport e.d.

We moeten dus nog even geduld doen. Wat mij betreft wachten ze tot een uur of 10 zelfs, verwacht dat rond dat tijdstip de omstandigheden idealer zijn dan bij een eerder tijdstip.

Toch wederom een zeer vroege lossing. De één vindt het geweldig de ander ziet het liever iets later en dat zal ook altijd wel zo blijven. Hoe eerder los des te meer gelegenheid van thuiskomen is onze gedachte altijd. Om 7.50 uur heeft het startsein geklonken bij een zuiden wind welke in kracht iets zal toenemen en mogelijk in de loop van de morgen nog iets gaat draaien richting zuid west.

Snelheden zullen op sommige plaatsen erg hoog zijn vandaag. Voor hier rekenen we op een snelheid van tussen de 1.600 en 1.650 mpm. Klokken tussen 11.10 uur en 11.30 uur moet zeker kunnen en wellicht nog wel eerder.

 

Eerder dan oorspronkelijk verwacht komt scheef over de schoorsteenkap onze eerste duif aangesneld om in één beweging op de klep te landen. Kloktijd 10.57 uur hetgeen een snelheid van 1.806,7 mpm betekent. Verantwoordelijk hiervoor is onze NL14-145 Nasa Boy.

Vervolgens is het twee minuutjes wachten om vervolgens aan het spreekwoordelijke touwtje thuis te komen.

Voor ons een enorme opsteker. Het is niet bepaald onze favourite wind en snelheid, waarbij we in het verleden bijzonder regelmatig de bieten brug zijn opgegaan. Gelukkig lijken de investeringen in wat meer snelheid de laatste twee jaar zijn vruchten goed af te werpen.

Nasa boy is niet aan zijn eerste kunststukje toe. Hij wint vandaag zijn 3e eerste prijs in clubverband en dat voor een duif die nog maar goed 1,5 jaar oud is. Hij is een kleinzoon van Celine Cecile x Lano van Nico & Ivo van der Veen langs vaderskant en langs moederskant een kleinzoon van Mr. Branco x Fijne Jackpot.

Het is een prachtige uitslag geworden waar we wel heel erg blij mee zijn. In de vereniging tegen 492 duiven werd het: 1,5,8,15,22,23,24,25,26 enzovoort met totaal 27 vande 53 op de uitslag 1 op 4 gerekend. Kortom tevredenheid alom. Dus ondanks de harde zuiden wind en de enorme snelheden geen grote scheur in de broek, dat is nogal eens anders geweest bij ons bij deze omstandigheden.

Tevens ook alle strijders mooi op tijd weer thuis hetgeen ook altijd een goed gevoel is.

Het is toch geweldig hoe een buurt mee kan leven. De vlaggen gingen bij vrijwel alle bewoners uit vandaag!

Uitslag Quievrain afdeling Friesland '96

Uitslag Quievrain Samenspel E afdeling Friesland '96

Uitslag Quievrain Dirstrict 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Quievrain rayon Frisia Oost

Terug