Laatste nieuws

Tip top richting Quievrain

  • 20-5-2016

Ze stonden er puik op. Daar ligt het zeker niet aan deze inkorving voor de tweede midfond vlucht vanaf Quievrain. De training was afgelopen week ook zeker niet verkeert dus daar ligt het ook niet aan. De eetlust was wellicht iets te groot, zien we liever niet en wat we al helemaal liever niet zien is een zuiden wind. Maar goed dat laatste hebben we geen invloed op en daarvoor geldt dan ook zeker de ene week wij en de andere week zij. Hopelijk kan ik morgen zeggen het waren wij maar dat moeten we maar rustig afwachten, de voor geschiedenis leert helaas wel dat we vaak de spreekwoordelijke bieten brug op gaan met een stevige zuiden wind.

Onze vlieghokken zijn leeg, oftewel 53 stuks in de mand gestoken. Hiervan 20 duivinnen en dus 33 doffers. De twee aangewezen duiven zijn NL14-309 Bachelor en de NL13-785 Gien. Een doffer en een duivin dus. Hopelijk weten ze enigzins tijdig het thuishok te bereiken.

Wat het weer morgen gaat doen is nog even afwachten. Het lijkt goed te komen maar er zijn natuurlijk wel enkele factoren die niet geheel super te noemen zijn. Een aanzienlijk hogere temperatuur bij een regelmatig gesloten wolkendek is niet iets waar de duiven blij van worden. De matige zuiden wind zal hierin overigens veel gaan compenseren.

Hopelijk wordt het de LC niet al te moeilijk gemaakt morgen zodat we een vlotte vlucht mogen beleven.

In de vereniging totaal 497 duiven ingekorfd waarvan 5 voor de vracht meegaan.

Terug