Laatste nieuws

Het voelt niet goed, toch op tijd los om 8.30 uur. Mooi verloop

  • 14-5-2016

Nu rond de klok van 8.00 uur, net een tijdje buiten geweest, en op de een of andere manier met een vreemd gevoel naar binnen gegaan. Niet alleen vanwege de regen die naar beneden viel maar ook omdat het niet goed zit buiten.

Ik kan er de vinger niet achter krijgen nog maar er is iets aan de hand met het weer. Hoop dat het geen roet in het eten gaat gooien vandaag. We houden ons maar vast aan een wijsheid uit het verleden dat het met west in de wind altijd meevalt. Moet eerlijk zijn dat het voor ons ook altijd zo is geweest.

Onderstaande tekst geeft de LC aan. We zullen dus in ieder geval nog even geduld moeten doen.

In Donkerbroek breekt de zon inmiddels door, dit na een regenbuitje zoals ik al aangaf. Hier ook wel enkele kleine gaatjes in het wolkendek. De toto bij dit berichtje is van hedenmorgen en toont enig licht aan de horizon.

Vandaag voor mij een gevoel van "de dood of de gladiolen" hou met alle scenario's rekening. Heb wel eens veel meer vertrouwen gehad in onze atleten als ik eerlijk ben. Hopelijk zijn het "spookgedachten". Aan de verzorging heeft het zeker niet gelegen in ieder geval.

De lossing is om 8.30 uur geweest. Nog behoorlijk op tijd dus. Ze zullen het zwaar krijgen vandaag zo is de verwachting. Veel wind, te veel buien en erg koud!

Verwachte snelheid rond de 1200 mpm denk ik. We houden het ruim aan klokken tussen 13.00 uur en 13.30 uur.

Geniet van de aankomsten!

Vrijwel vanuit de goede hoek komen er drie duiven aangevlogen welke alle drie rond het hok draaien. Uiteindelijk valt onze eerste getekende NL14-309 Bachelor er uit om vervolgens in één keer naar binnen te stuiven. Gevolg geen piep van de klok dus rap het hok in om hem alsnog over de antenne te houden. Kloktijd 13.06 uur hetgeen een snelheid van 1.225,1 mpm betekent.

Het vervolg is redelijk tot goed. Niet supersnel maar in een half uur toch een 35-tal duiven van de 49 in de klok.

In de vereniging een mooie vroege duif bij J. & S. Timmermans. Van harte gefeliciteerd hiermee.

Zonder een uitslag gezien te hebben mogen we stellen behoorlijk tevreden te zijn. Het gevoel was absoluut niet goed deze week. Wat dat betreft is er geen schade ontstaan in ieder geval.

De uitslag in de vereniging tegen 492 duiven: 4,12,17,19,20 enzovoort met totaal 21 van de 49 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend. Geen topuitslag maar we zijn gelet op de voorgeschiedenis van deze vlucht er zeker tevreden mee. De gevreesde zeperd is in ieder geval achterwege gebleven.

Waar we natuurlijk ook blij mee zijn is het feit dat alle duiven weer op appèl zijn. We moesten lang wachten op de laatste duivin maar ook zij heeft de warmte van haar hok verkozen boven het dak in de kou en regen.

Overigens mogen we absoluut stellen dat het een prima verlopen vlucht is geworden. Gelukkig geen kopie van vorige week in ieder geval, ook al kon dat vanwege de temperatuur ook niet opgaan natuurlijk.

Uitslag Quiévrain afdeling Friesland '96

Uitslag Quiévrain Samenspel E

Uitslag Quiévrain district 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Quiévrain rayon Frisia Oost

Uitslag Quiévrain P.V. de Griffioen

 

Terug