Laatste nieuws

Wat een gestuntel

  • 11-5-2016

Het ziet er allemaal geweldig uit! Maar niet heus. Bizar slechte training eigenlijk van de doffers. De duivinnen compenseren redelijk maar vliegen ook zeker niet uitbundig. Waarom dit nu zo in eens van het ene uiterste in het andere uiterste moet gaan weet ik ook niet.

Ze zijn wel erg speels,leven volop in de brouwerij zullen we maar zeggen. Ze willen er zowaar ook wel goed uit maar doen vervolgens niets anders dan rondjes om de deur vliegen. Ik gaf het al eerder aan wat een contrast met een paar weken geleden. Het lijkt er op dat ze hun kruit inmiddels allemaal verschoten hebben. Beetje vroeg maar is niet anders.

Des te benieuwder zijn we uiteraard naar de verrichtingen van komende zaterdag. Het zou bijzonder aardig zijn dat ze een nette uitslag neerzetten want dan hoeven we ons tenminste in de toekomst totaal niet druk meer te maken over de trainingsacitiviteiten van de duiven.

Overigens de dames en heren zien er prima uit. Ze zitten behoorlijk strak, mest is goed, eetlust is goed dus wat dat betreft geen klagen.

Komende vrijdag inkorven voor Quiévrain, voor onze duiven rond de 339 kilometer te vliegen. Op zich wel aardige vluchten eigenlijk en het kon deze keer ook nog wel eens pittig worden met een voorspelde noord westen wind. Denk overigens wel dat het verloop zaterdag vele malen beter gaat worden dan afgelopen zaterdag. Het is te hopen ook trouwens.

De jonge duiven met regelmaat los, maar ook wel eens een dag niet los. Dit mede om de roofvogel niet iedere dag het idee te geven dat de snackbar open is. Een keer een hapje halen bij de collega's is dan een oplossing voor de kromsnavel. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen.

Het voeren van de jongen is inmiddels gewijzigd. Overgestapt van kweekvoer naar jonge duivenvoer. Het vliegen zal nu met een kleine twee weken wel beginnen en dan kunnen we langzaam richting eerste trainingsvluchtjes half juni.

Terug