Laatste nieuws

Een draak van een vlucht

  • 8-5-2016

Dit was niet zoals een "gemiddeld" vitesse speler het zich voorstelt. De vlucht van gisteren was uitermate onregelmatig, veel te gaterig in de aankomsten en als we de berichtgeving mogen geloven waren er nogal wat lege bakken op de zaterdagavond. En dat kunnen we mooi vinden of juist niet mooi vinden normaal is het niet voor een vluchtje van nog geen 230 kilometer.

Bij ons was het vrijwel niet anders. Gelukkig vielen de verliezen hier wel mee. Gisteravond nog vijf stuks en op zondagmorgen 9.00 uur waren daar reeds vier alsnog van teruggekomen. Nummer vijf ontbreekt nog, hij stond voor het seizoen al opgesteld als reserve en mocht alsnog een bak invullen maar blijkbaar kan hij het niet doen.

Ten aanzien van de uitslag van gisteren kunnen we kort zijn. Deze was onder maat, zeker ten opzichte van voorgaande weken. We weten dus waarvoor we de komende week weer aan het poetsen zijn!

Enkele reacties gehad met de vraag hoe kan nu zoiets? Ja zeg het maar het zullen toch zeker de omstandigheden geweest zijn waarmee de duiven geen raad wisten. Het is een landelijk gebeuren geweest waarbij veel afdelingen met dezelfde verlopen te maken gehad hebben. Bij de één is dit wel extremer dan bij de ander maar het totaal plaatje lijkt toch wel zo te zijn dat er veel onregelmatigheden waren bij de aankomsten en de nodige duiven zaterdagavond nog niet op appèl waren.

Kortom de lossingsmensen kunnen we weinig verwijten, wellicht zijn er omstandigheden geweest die we niet kunnen zien of waarnemen waardoor de duiven niet lekker makkelijk naar huis konden vliegen. Misschien toch ook wel in relatie met de oosten wind en de forse temperatuurstijging. Het ligt niet voor de hand maar het zou kunnen.

Wat we wel hebben kunnen vinden op internet is de inversie problematiek. Deze was er wel degelijk gisteren en deze was ook zeker niet opgeruimd voor 10.00 uur aldus de informatie die we via internet allemaal zelf kunnen raadplegen. Wij hebben altijd gezegd niet in dit soort zaken te geloven maar zouden we daar dan toch fors mis mee zitten? Inversie, warmte, oosten wind, strak blauwe lucht of juist vies blauwe lucht? Allemaal zaken waarbij onze duiven in verwarring kunnen geraken? En wat dacht u van al die rondvliegende zwaluwen? Heeft u ze gezien? Ook zo'n verschijnsel waarbij je zelden goede vluchten hebt.

Kortom het blijft gissen en hopelijk zijn de meeste duiven vanmorgen nagekomen. We waren overigens blij dat we onze beste doffer op het hok thuis hebben laten zitten. Gladiola presteerde de laatste twee vluchten uitermate slecht en kwam nagenoeg als laatste thuis. Dat gedrag past niet bij een topdoffer is onze gedachte en vandaar dat hij een paar weekjes vrijaf krijgt en bij de supervitesse mag herintreden. Het was een potentieel slachtoffer geworden gisteren vrezen we.

 

 

Terug