Laatste nieuws

Prachtige start van de dag, duiven om 8.00 uur gelost. Zeer pittige vlucht

  • 7-5-2016

SMS duif was de wekker voor vanmorgen. Ze wisten al vroeg het bericht te geven dat de duiven om 8.00 uur worden gelost bij een OZO wind kracht 2.

Dus wederom een vroege lossing, volgens mij beginnen we er mooi patent op te krijgen zo. Niets mis mee, een mooie lange dag voor de boeg om allemaal weer thuis te geraken.

Wat verwachten we van de snelheden vandaag. Voor hier denk ik rond de 1475 mpm. Ik houd het zeer ruim aan voor vandaag. Klokken tussen 10.20 uur en 10.35 uur moet kunnen lijkt mij. Eerst duivenboodschappen doen, de voertonnen zijn bijna leeg.

En wat waren ze mooi de aankomsten, wel behoorlijk later dan verwacht. Hoog en met veel doel er op kwamen ze aangestormd. Helaas niet erg snel achter elkaar waardoor het uiteindelijk een bijzonder traag gebeuren werd. Onze eerste komt van uit het west noord westen van hoog naar beneden gezeild om vervolgens om 10.44 uur geklokt te worden. Gemiddelde snelheid rond de 1.388,4 mpm. Het is onze NL15-539 zoon Ecoboost welke hiervoor zorgde. Vervolgens is het verloop uitermate langzaam en zijn we een kwartier bezig om onze vijf prijsduiven te klokken.

In de club gaat de overwinning naar J. & S. Timmermans. Een mooi stukje werk waarmee we hen van harte feliciteren. Voor onze de derde melding in de club.

De dorst lijkt hun nu al parten te gaan spelen. Velen bleven lang bij de drinkpot zitten namelijk. We voorspelden het reeds dat het nog wel eens een lastig vluchtje kon gaan worden en dat is voor nu al uitgekomen ook. Hopelijk komen ze goed na. Op de foto is te zien hoe onze tweede duif, Gien, op de kop in de drinkpot duikt.

Het is een matige uitslag geworden. In de vereniging tegen 598 duiven te beginnen met 4,12,17,36 enz. met totaal 20 van de 50 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Het aantal achterblijvers in de club was nog aanzienlijk helaas. Bij ons nog 5 vacatures van de 50 ingekorfde duiven. Hopelijk komen ze nog na.

Uitslag Heusden-Zolder Samenspel E1

Uitslag Heusden-Zolder District 3

Uitslag Heusden-Zolder rayon Frisia Oost

Uitslag Heusden-Zolder P.V. de Griffioen
 

Update zondagmorgen 8.00 uur: Twee strijders zijn nagekomen. Nog drie te gaan.

Update zondagmorgen 9.00 uur: Wederom twee strijders toegevoegd aan hun hokgenoten. Nog één te gaan, betreft jaarling doffer welke als reserve twee weken voor de vluchten nog bijgezet was. Hij lijkt het dus niet waar te kunnen maken.

Terug