Laatste nieuws

Op reis naar Heusden-Zolder

  • 6-5-2016

Exact vijftig atleten op reis gestuurd naar het Belgische Heusden-Zolder. We gaan er althans vooralsnog maar vanuit dat het die lossingsplaats gaat worden. 31 heren en 19 dames mogen voor ons morgen proberen om zo snel als mogelijk weer richting hok te vliegen.

De beide bovenste van de lijst zijn de NL12-543 Bonte Dirk en de NL14-309 Bachelor. Nog steeds een paar "oud" gedienden omdat het binnen onze ploeg jaarlingen enorm rouleert als het gaat om kopvliegen op ons hok. Overigens stonden de duiven er prima op daar zal het niet aan mankeren. Ditzelfde zal waarschijnlijk bij velen het geval zijn want de warmte doet goed voor ons als mens maar zeker ook voor onze duiven.

Het zal morgen een hele kluif worden om ook maar enigszins in de buurt van de kopduiven in samenspel verband te geraken. We schreven hier al vaker over maar gaan het morgen natuurlijk zeker proberen, aan de duiven zal het niet liggen denk ik! Een prachtige uitdaging voor morgen.

Opvallend (en ook wel logisch) dat er al weer een mooi aantal duiven dronken in de mand. Gelukkig weten ze deze goed te vinden het zal hun morgen nog wel van pas komen denk ik.

In ieder geval morgen stralend weer dus volop genieten van onze duiven. En het genieten van de prachtige aankomsten is vaak net zo mooi dan het draaien van een vroege duif! Velen begrijpen dat niet maar is wel een leuke om goed over na te denken.

En ja, bijna vergeten, natuurlijk ben ik erg blij met de nervositeitspillen van Wiebren, de tips van Wipkje, Marcel, Jouke, MC, Hinkes en al die anderen! Eindelijk weer wat extra scherpte op de zaak, het kakte ook behoorlijk in moet ik zeggen en dat is niet zoals het moet. We zijn per slot van rekening snelheidsspelers en geen lange afstandspelers. Morgen de wekker maar een uurtje vroeger zetten en proberen wat gezonde wedstrijdspanning op te bouwen. Zou welkom zijn, net als vroeger toen we nog piep jong waren en van vrijdag op zaterdag geen oog dicht deden! Misschien is het nog niet te laat.

Iedereen succes morgen en u weet wel, geniet van de aankomsten!

In de vereniging trouwens totaal 605 duiven ingekorfd waarvan 7 vrachtduiven.

Terug