Laatste nieuws

Morgen inkorven voor Heusden-Zolder of ......Sittard?

  • 5-5-2016

Morgen al weer inkorven voor vlucht nummer vijf. Dit keer staat Heusden-Zolder op het menu, een plaatsje dat met name bekend is om zijn race circuit. Vandaar ook het plaatje bij dit stukje tekst met een knipoog naar zoon  Dennis. Het is namelijk DE grote hobby van Dennis en toevalligerwijs zit hij, op het moment dat wij onze duiven verwachten, op het circuit van Spa Francorchamps eveneens in België bij de 6 Heures de Spa-Francorchamps.

Voor onze duiven een afstand van 228 kilometer. We bouwen het opvallend voorzichtig op dit jaar althans zo lijkt het wel. Is trouwens helemaal niet erg, er komen nog voldoende vluchten met voldoende afstand.

Helaas al wel weer één van de laatste vitessevluchten. Een discipline die hier toch wel graag gevlogen wordt. Maar gelukkig kunnen de midfond en dagfond ook mooie vluchten opleveren.

Voor zaterdag een zuid oosten wind in de planning. Dat is voor ons niet best, bij wijze van spreken hoef je niet eens in te korven. Of het moet al zo zijn dat je een topduif hebt die volledig zijn eigen plan trekt. We hebben het volgens mij nog nooit mee gemaakt maar zeg nooit nooit! Maar goed inkorven doen we zeker wel natuurlijk daar is het spelletje veel te mooi voor. We zullen ons dus moeten richten op de verenigings uitslag en dat is ook zeker niet erg.

Het moet natuurlijk wel een beetje verdeeld worden over de afdeling, iets dat zeer velen nogal eens vergeten. We roepen het zo vaak, deze week wij de andere week zij. Ging het maar zo! Ondanks dat het prachtig is om wekelijks aan de kop van de uitslag te zitten in jouw gebied moeten we wel voor ogen houden dat we alle leden binnen de afdeling hard nodig hebben. Maar goed dat verdelen van de prijzen zou in de vereniging ook moeten. Nogmaals we willen niets liever maar het lijkt steeds lastiger te worden, de kloof wordt ogenschijnlijk steeds groter en dat is bijzonder jammer. Ondanks dat het fijn is om een eerste prijs te winnen, iedere week hoeft (moet) dat absoluut niet!

De duiven staan er overigens wel goed op. De training is goed maar wel een klap minder dan de eerste drie weken van het seizoen. Toen was de training eigenlijk "outstanding". Zelden gezien ook, ook niet bij anderen waar dan ook. Gelukkig is dat idiote er wel van af want het is volgens ons ook niet vol te houden voor de beestjes. Het leek bij tijd en wijle wel of er een peloton haviken achteraan zaten zo ongelooflijk veel snelheid werd er ontwikkeld.

Opvallend ook wat de weersomslag te weeg brengt. Vanavond na de training doken alle duiven op de kop in de drinkpot namelijk. Of hadden ze vijf dagen geen water gezien! Terwijl de drinkpot 24 uur per dag beschikbaar is en ook vol zit. Overigens wel een signaal voor zaterdag, reken maar dat er dorstige exemplaren bij zullen zitten als ze thuiskomen.

Over al of niet lossen hoeven we ons geen zorgen te maken. De voorspellingen zijn super te noemen. Dus maken we ons op voor hopelijk een fijne vlucht waarbij we naast de aankomsten in de korte broek kunnen genieten van het mooi weer.

Overigens blijkt het laatste nieuws te zijn dat de vervoerscommissie zich al weer moet buigen over een alternatieve lossingsplaats. Getuige onderstaande tekst blijkt dat de tolkastjes nog niet geleverd zijn. We leven nota bene in een vrij Europa maar kunnen met fatsoen de Nederlans-Belgische grens niet over. Hopelijk komt het op tijd goed zodat we op de afgesproken plaats kunnen lossen! Zo niet dan zal het Sittard worden zo vermeld de berichtgeving van de afdeling en is de afstand een paar kilometer korter dan die van Heusden-Zolder.

 

Terug