Laatste nieuws

Duiven staan in Zandvliet, lossing 8.20 uur, mooi verloop

  • 30-4-2016

Gisteren net de enquete van het NPO verstuurd, zou willen dat ik hem terug kon halen. Heb namelijk aangegeven dat de communicatie tussen afdeling en leden goed is. Hoe anders is het nu? We zijn al bijna 7.45 uur en weten via officiële kanalen nog steeds niet waar onze duiven zijn en wat de mogelijke verwachtingen zijn.

Maar goed via wat googlen op internet is er dan toch nog een klein beetje informatie beschikbaar. Onze duiven zouden in Zandvliet moeten staan. Dat is volgens mij net in België ongeveer op de hoogte van Bergen op Zoom. Voor ons teleurstellend voor anderen een zegen! En zo zal het altijd blijven in onze duivensport.

Over mogelijkheden tot lossen is nog niets bekend. Hopelijk gaat het lukken.

Inmiddels zijn we vijf minuutjes verder en is er volledige duidelijkheid! De duiven staan inderdaad in Zandvliet, voor onze duiven ongeveer 225 kilometer. Verwachte lossing 8.20 uur.

Wat verwachten we van de snelheden vandaag. Dat kon nog wel eens snel gaan is de gedachte. Met west en zuidwest in de wind valt het zeker mee. Ik houd het ruim aan, klokken tussen 10.40 uur en 11.00 uur zou ik denken.

 

Jarig zijn en de eerste spelen! Het overkomt Fred van Veen vandaag. De verschillen zijn gering maar hij finisht vandaag als eerste in de vereniging. Van harte!

Vanuit het noordwesten meldt zich plots, naar later blijkt, onze NL15-577 New Prince. Helaas geenszins van plan om te landen op het hok laat staan op de klep. Na een aantal ronden gevlogen te hebben wordt als rustplaats het dak van het huis gekozen. Kortom een kleine minuut verspeelt hetgeen achteraf bijzonder kostbaar blijkt te zijn. Uiteindelijk geklokt om 11.02 uur hetgeen een snelheid van 1.383,1 mpm betekent. Direct hierna vallen er meerdere duiven en komen ze bijzonder vlot af. In de vereniging wordt het nu een bronzen plaats.

De uitslag is naar tevredenheid. In de vereniging wordt gestart met 3,4,5,6,10,16,17,18 enzovoort met totaal 28 van de 54 duiven op de uitslag tegen 565 duiven 1 op 4 gerekend.

Helaas in groter verband vandaag niets te zoeken. Hoe anders was de hoop en verwachting voor inkorving!

Wat ook niet onaardig is, reeds vroeg in de middag alles thuis.

En wat nog veel mooier is, weer een toprefentie ontvangen. Een eerste in rayon verband in de afdeling 10 bij de combinatie Terpstra-Breurken uit Kruisweg. Binnenkort meer hier over. Oftewel vier weken onderweg en vier weken op rij een eerste in groot verband bij vier verschillende liefhebbers met duiven waarvan de ouders of grootouders door ons gekweekt zijn! Bijzonder fijn!

Uitslag Zandvliet afdeling Friesland '96

Uitslag Zandvliet samenspel E1

Uitslag Zandvliet rayon Frisia Oost

Uitslag Zandvliet P.V. de Griffioen

 

Terug