Laatste nieuws

Duiven ingekorfd voor ?

  • 29-4-2016

Vanavond 54 stuks in de mand gestoken voor de vierde vitessevlucht van dit seizoen vanaf ?. Ja helaas het had Sittard moeten worden maar er is al in een vroeg stadium besloten om dit keer wel het advies van IWB op te volgen. We betreuren het zeer maar moeten het er mee doen. Het is zeer wel mogelijk dat het een goed besluit is echter dat hadden we morgenvroeg om 8.00 uur ook nog vast kunnen stellen.

Hoe het ook is, morgen wordt er vanaf een aanzienlijk westelijker lossingsplaats gevlogen. Op dit moment nog niet bekend vanaf welke plaats maar het zal ongetwijfeld Tilburg of Meer worden. Morgen weten we meer. Overigens schenden we volgens mij een gemaakte afspraak door eerst wel naar de afgesproken losplaats te rijden. Mogelijk heb ik tijdens de vergaderingen zitten slapen maar denk het niet......

Voor ons 34 doffers en 20 duivinnen in de strijd. Ze stonden er goed op ondanks een beduidend mindere training de afgelopen week ten opzichte van voorgaande weken. De aangewezen duiven zijn de NL12-543 Bonte Dirk en de NL14-309 Bachelor. Nog steeds moeten we kiezen voor "zekerheidjes". Dit wordt mede ingegeven omdat we momenteel een groot aantal jaarlingen hebben die elkaar behoorlijk afwisselen als het om kopvliegen gaat.

In de vereniging totaal 565 klokduiven en 16 invliegduiven ingekorfd. Laten we hopen om mooi weer en een fijne vlucht morgen.

Terug