Laatste nieuws

Geweldige resultaten op andere hokken

  • 24-4-2016

Wat een mooie berichten allemaal. Ze komen via de app, de telefoon, mail en facebook tot ons en we zijn er geweldig blij mee maar ook tevens bijzonder trots op!

Te beginnen natuurlijk in Oudehorne. Marian Hofstra pakt de snelste duif in de afdeling vanaf Weert van 20.388 duiven. En jawel hoor de winnende duif in de afdeling vanaf Weert, de NL14-1422581 is een kleinzoon van Mr. Branco x Kweekster 439. Oftewel de vader van de winnende duif is een broer van First One, Titania, Nestzuster Titania en een halfbroer van o.a. Messi. En laat nu Messi (uit Mr. Branco x dochter Ché) de grootvader zijn van de overwinnaar.

Zowel langs vaders als langs moederskant veel Pieter Veenstra en Hans & Evert Jan Eijerkamp bloed (Ché, Silverboy, Iceman), de kruisingen welke het bij ons juist zo geweldig goed doen!

Kortom een pracht resultaat op de hokken in Oudehorne. Van harte gefeliciteerd!

 

Vanuit dezelfde vereniging een berichtje van Aisha & Nelis Tang uit Langezwaag. Zij finishten als derde in hun club tegen 354 duiven met een kleinkind van Dochter Matje langs moederszijde en een kleinkind van Lano van NIco & Ivo van der Veen langs vaderskant. Hun NL15-1190926 kweekten ze uit de NL13-1624888 welke Nelis bij ons als jong haalde.

 

Tot slot was daar nog het bericht van Comb. Bruning-Lourens uit Veenwouden. Zij begonnen in hun vereniging met een zesde plaats. De duif die dit presteerde won als jong in 2015 reeds een eerste en is een kleinkind van Titania. Zij is weer een dochter van Mr. Branco x Kweekster 439.

 

Kortom, naaste onze eigen mooie prestaties tot nog toe, mogen we ook zeker niet klagen over de resultaten die anderen met nazaten van onze duiven weten te behalen. Drie weken onderweg, twee afdelingsoverwinningen en een samenspel overwinning behaald door drie verschillende liefhebbers..........allen proficiat!

 

Terug