Laatste nieuws

Prima vlucht met zeven bij eerste tien

  • 23-4-2016

Het is met 4,7 graden rond de klok van 7.15 uur bijzonder fris, dat is wel duidelijk maar wat is het een prachtige zonnige start van de dag. Dat belooft wat te worden zou je denken. De windmeter van de buurman staat nagenoeg stil dus ook dat lijkt gunstig.

Wat staat een mooie vroege lossing in de weg zou je denken. Hoe anders is het in Weert, zie hieronder het bericht van de lossingscommissie zoals vermeld op de site van onze afdeling.

Kortom we zullen geduld moeten doen en maar rustig afwachten of er vandaag een gaatje te vinden valt om verantwoord te kunnen lossen.

Het is toch behoorlijk eerder geworden dan aanvankelijk werd verwacht door de LC. De lossing heeft plaatsgevonden om 9.10 uur bij een noordelijke wind welke enigszins naar noord west neigt te gaan. Hoe lang vliegen ze er over? Moeilijk inschatten, hangt een beetje van de (hagel)buien af denk ik maar rond de 1200 tot 1250 mpm zou toch niet onmogelijk moeten zijn. Ik hou het ruim aan, klokken tussen 11.45 uur en 12.00 uur.

Bijna vanuit de goede hoek, in het gezichtsveld zoals Henrie hierboven op de foto staat te kijken, komen een vijftal duiven aangevlogen waaruit we één, naar later blijkt taartjong van vorig jaar, fluiten. Na een paar rondjes om het hok op het hok en vervolgens op de klep om om 11.56 uur geklokt te worden. Snelheid van deze duif is 1.207,8 mpm. Hiervoor was verantwoordelijk de NL15-577 New Prince, kleinzoon Jacob van Henk Scheffel en Lucky van Evert van der Horst.

Het verdere verloop is bijzonder goed te noemen. In ruim drie kwartier 51 van de 52 thuis dus daar geen klagen over. Zoals het nu lijkt is "New Prince" winnaar in de vereniging tegen 610 medestrijders.

Een prima uitslag geworden in de vereniging, tegen 610 duiven werd het: 1,4,6,7,8,9,10,15,17 enzovoort met totaal 29 van de 52 ingekorfde duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Tevens alles thuis, voeg daar bij de geweldige referentie van Marian Hofstra uit Oudehorne met waarschijnlijk een eerste in de afdeling tegen dik 20.000 duiven met een kleinzoon van Mr. Branco en ons weekend is helemaal goed.

Uitslag Weert afdeling Friesland '96

Uitslag Weert samenspel E1

Uitslag Weert District 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Weert rayon Frisia Oost

Uitslag Weert P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug