Laatste nieuws

Onderweg naar Weert

  • 22-4-2016

Ondanks de verwachte harde noorden wind met een niet al te hoge temperatuur toch de duiven ingekorfd voor de derde vitessevlucht van dit seizoen. Weert staat op het programma voor onze duiven 200,5 kilometer in rechte lijn van Weert naar Donkerbroek.

Totaal 52 stuks mogen het gaan proberen morgen. Van deze 52 stuks 19 meisjes en dus 33 jongetjes. Een nog herstellende gewonde thuis gelaten alsmede een jaarling duivin welke tijdens het inkorven een bloedende teen kreeg of had. En omdat een bloedend teentje veel bloed kan opleveren hebben we haar maar mooi thuis laten zitten.

De aangewezen duiven zijn de NL13-011 New Dennis en de NL12-543 Bonte Dirk. Twee oudere doffers waarvan we denken dat ze tijdig thuis zullen zijn.

In de vereniging totaal 623 duiven waarvan 13 vrachtduiven. Een mooi aantal derhalve. Laten we hopen dat we morgen een paar redelijke uurtjes krijgen om te kunnen vliegen.

Overigen was de trainingsarbeid van de duiven de afgelopen dagen subliem te noemen.Ook in de hand toonden ze aan in zeer goede doen te zijn. Gelukkig weten we dat deze constatering net zoveel betekent als garantie tot aan de deur.

Terug