Laatste nieuws

Herfst halverwege april! Duiven los om 8.30 uur! Super uitslag!

  • 16-4-2016

Wat een weer! Het is compleet herfst. De thermometer op 8 graden, een zware bewolking waar vieze regen uitvalt en ook nog eens een behoorlijke aantrekkende wind.

Kortom geen ingrediënten om een mooie vroege lossing mogelijk te maken lijkt mij. Het zal vandaag een hele puzzel worden voor de LC. En als ik eerlijk ben dan vraag ik mij af of het er vandaag in zit.

Gelukkig is het nog vroeg en kan er gaandeweg de dag zeker verbetering optreden. Neemt niet weg dat het mij niet zou verbazen dat bij het breken van de lucht ook de wind enorm in kracht gaat toenemen. Geen gemakkelijke opgave voor vandaag.

Overigens lijkt het er op dat de LC wel opties ziet om te lossen, getuige de tekst hieronder:

Blijkbaar zien we het helemaal fout! Er wordt gelost om 8.30 uur bij een stevige zuidwesten wind kracht 4. Dit is wel totaal onverwacht eigenlijk. Weet nu ook niet of we er blij mee moeten zijn maar het zal ongetwijfeld kunnen anders werd het niet gedaan. Laten we hopen op een normaal verloop. De parachutes mogen in ieder geval in werking gezet worden want ze zullen massaal doorwaaien.

En wat wordt de verwachte aankomsttijd? Lastig te bepalen eigenlijk met deze harde wind. Klokken ergens tussen 10.05 en 10.15 uur zou ik denken.

Recht uit de goede hoek nadert een koppel duiven van een stuk of 20. Hieruit fluiten we twee duiven. De NL15-680, uit Michel x Zuster Titania oftewel een volle Zuster Bachelor valt na twee kleine rondjes op de plank om op 10.10 uur geklokt te worden, snelheid 1.752,9 m.p.m.  Zuster Titania komt uit onze Mr. Branco een rechtstreekse van Pieter Veenstra en Michel komt uit Michelle (1e NPO Bourges) een rechtstreekse van Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Doordat er rap een aantal duiven bij komen blijft nummer twee iets langer draaien. Echter daarna vallen er ook bijzonder snel een stuk of 10 duiven bij.

Het zal in de vereniging en waarschijnlijk ook in het rayon een bijzonder mooie uitslag worden waarbij de overwinning nipt voor J. & S. Timmermans is, van harte proficiat!

Nu rond de klok van 13.15 uur nog twee achterwege overigens. Al met al een behoorlijk goed verloop waarbij de weergoden ons bijzonder goed gezind zijn geweest. Helaas een hele vervelende harde wind, dat is wat ons betreft het enige smetje op deze vlucht. Chapeau ook voor de LC trouwens. Goed gedaan, goed gezien.

Bijna een uitslag om in te lijsten! In de vereniging tegen 583 duiven werd het: 2,3,4,5,6,7,8,11,12,13,14 enzovoort met totaal 23 van de 53 duiven op de uitslag 1 op 4.

Ook in groter verband is het een prima uitslag geworden en zo zien we maar weer dat wanneer als: De kwaliteit van de duiven goed is, de gezondheid top is, de training goed is, de motivatie goed is, de WIND goed is, de verzorging goed is, de ligging van de losplaats goed is............ook in Donkerbroek bijzonder goed geklokt kan worden!

Uitslag Deurne Samenspel E1 van de afdeling Friesland '96


Uitslag Deurne District 3 van de afdeling Friesland '96


Uitslag Deurne afdeling Friesland '96


Uitslag Deurne rayon Frisia Oost


Uitslag Deurne P.V. de Griffioen Oosterwolde
 

Terug